Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Visby Fängelse

I Visby hamn ligger stadens f.d. fängelse, som i dag drivs som ett vandrarhem med 28 celler, de flesta i originalskick från 1800-talet. Härifrån är det bara 150 meter till hamnterminalen och några minuters promenad till Visby innerstad.


Upplev ett udda boende innanför murarna i Visby!

Vi har ett av Visbys bästa lägen. Innanför murarna med gångavstånd till Färjeterminalen, havsbadet Kallis, bussstationen och all aktivitet är du i händelsernas centrum.

Fängelset byggdes för över 150 år sedan och var i bruk fram till nittiotalet. Som gäst får du chansen att njuta av unik arkitektur och ett boende i udda fängelsemiljö. 

Under sommarmånaderna håller vår restaurang Sjumastaren öppet på gården. Här kan du njuta av pizza, grillat och fisk varje dag under sommaren.

Vill du bo i cell? Lägenhet? Mitt i stan eller utanför?

2 bäddsrum
Vi har ett 2-bäddsrum istället för våningssäng och två 2-bäddsrum med två 80-sängar.

2-bäddscell, 3-bädds-cell, 4-bädds-cell eller 6-bädds-cell?
Befintliga celler/rum från fängelsetiden med våningssäng, litet bord och stolar, garderob och stora fina öppningbara fönster. WC/dusch på varje våningsplan.

6-bäddsrum inne i fängelset
Liten lägenhet inne i fängelset/Cell 1. Lägenheten är liten och allt finns i ett rum, men har bra funktion för 2-4 personer. Bäddsoffa samt 1 x våningssäng. Nygjort wc/duschrum.

Stugor (4-6 bäddar)
8 x stugor på innergården, 2 x 3 bädds-våningssäng, lämpligt med 6 bäddar för skolklasser, familj med mindre barn. Annars perfekt för 4 personer, då man har sitt ”eget” boende på ett annat sätt än inne i Fängelset. Kylskåp, micro, matbord. Egen liten uteplats. WC/dusch i separat hus på gården.

MAX-huset 2 x 6-bäddsrum
2 rum med 3 våningssängar i varje. Garderobsutrymme till varje bädd som blir gästens eget, ta gärna med hänglås. 

Se utförlig beskrivning och fler boendealternativ på hemsidan.

 

Logotype