Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Sysne Fiskbutik

Sysne Fiskbutik ligger i Sysne fiskeläge på Östergarnslandet. Här finns rökeri, där det erbjuds nyrökta flundror sommartid, vilka också kan avnjutas på plats.


Sten och Monica driver tillsammans Sysne fiskbutik. Så ofta Sten kan fiskar han fisken själv till butiken. "Monna" förser butiken med torsk, flundra, piggvar, makrill, räkor och musslor som köps in men röks på plats.

De två rökarna har Sten byggt och utformat själv och varje år går det åt 200 säckar kottar. Sommartid är de igång från tidig morgon till sen eftermiddag. Fisken får efter rensning ligga ca en timme i salt och sedan ca en timme i röken beroende på storlek och typ av fisk.

I kyldisken hittar man lite av varje:
Kallrökt, gravad eller vamrökt lax, lök- och kryddströmming, torsk, piggvar och det som det sälj mest av, flundra. Många kommer också till Sysneudd enbart för en delikatess, laxfenorna. Sysne fiskbutik har även fått mycket beröm för sin aioli, signerad "Sysne fiskbutik".

Med en fantastisk utsikt över Sandviken kan man dessutom avnjuta allt detta på plats, vid strandbodarna, nere vid hamnen eller som picknick i gräset.

Öppettider
Från den 4 juni öppet alla dagar 10-18
2 juli till 14 augusti öppet alla dagar 09-21
15 augusti till 11 september alla dagar kl. 10-18
Från 12 september och framåt öppet helger kl. 10-18

Logotype