Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Stora Gåsemora Gård

Stora Gåsemora Gård är en av de skönaste platserna på världsberömda Fårö. Året runt tar vi emot gäster som söker något extra. En perfekt plats för dig som söker lugn och ro. Ett kreativt centrum för konferenser och företagsutveckling i olika former.


Fårö bjuder på unik natur och kultur – långt från trafikbuller och stress. Du har nära till vidsträckta raukfält, öppna hedar, långa sandstränder, djupa skogar och vackra sjöar. Oavsett om du kommer hit för att konferera, fira en högtid, vandra, rida, fiska eller plocka svamp och bär, så erbjuder vår unika miljö de bästa förutsättningar du kan tänka dig. Och när kvällsmörkret varsamt bäddar om dig, kan du lyssna på äkta tystnad ...

Boende
Hos oss bor du i någon av våra vackra byggnader från olika epoker i Fårös historia. Upplev känslan av att bo i ett unikt 1700-tals hus, ett bulhus, en kvarn, en strandbod eller ett rymligt Gotlandshus. Byggnaderna är smakfullt renoverade och inredda med lägenheter i storlekar från två till elva bäddar.

Konferens
En konferens på Fårö är något alldeles speciellt. Vi erbjuder övernattning i hus, stugor eller lägenheter för sammanlagt 68 gäster. Konferenslokalerna har plats för ca 25-35 personer och matsalen för ca 60 personer. Måltiderna intas i vår trevliga matsal med öppen spis och stora fönster mot gården och havet.

Mat & dryck
Gåsemoras gårdskrog serverar mat med inriktning mot gotländsk tradition samt förnyelse. Lamm finns t ex alltid på menyn men kanske inte alltid i den form man kan vänta sig! För att hålla en hög kvalitet använder vi i största möjliga mån svenskt kött och svenska råvaror. Vi värnar om miljön genom att använda närproducerade råvaror. All mat tillagas här av Hanna och Kristoffer Dagerås från Fårölamm och Catering.

Bröllop & fest
Den ljusa matsalen på Stora Gåsemora passar utmärkt för festligheter som bröllop, födelsedagskalas och annat. Matsalen rymmer 65 gäster. Önskar du en udda lokal finns ett vackert lammhus från 1800- talet, det rymmer 70 gäster. Är ni upp till 300 gäster kan vi erbjuda höladan där ni även kan ha dans och konsert. Vi tar hand om allt när det gäller lokal, mat, dryck och boende. De vackra omgivningarna ger en fin inramning åt evenemanget.

Logotype
Våra kontaktuppgifter & öppettider
  • Telefon: 0498-22 37 26
  • Mobil: 070-328 75 00
  • Besöksadress
  • Fårö Stora Gasmora 4200
  • 62467 Fårö