Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Besöksmål Visby med omnejd Visar 65 st

Almedalen

Almedalen var en gång Visbys hamn, i dag mer känd som en vacker park och som politiskt centrum under Almedalsveckan som hålls varje år.

Almedalsbiblioteket

På Almedalsbiblioteket i Visby finns en stor barnavdelning. Här kan man låna böcker, filmer, spel och musik eller delta i något av bibliotekets många gratisevenemang för barn, så som sagostu...

Bro kyrka

Bro kyrka som den ser ut idag byggdes på 1200-talet, men delar av den är ännu äldre än så. På medeltiden var Bro kyrka en känd offerplats dit man vandrade för att offra pengar och beskåda ky...

Dalmansporten

Dalmanstornet är ett försvarstorn byggt kring en ursprunglig port i Ringmuren. Via trappor inne i tornet kan man ta sig upp flera våningar och titta på utsikten genom tornets gluggar.

DBW:s Botaniska Trädgård

Den Botaniska trädgården i Visby innehåller en rad växter som annars trivs bäst i varmare klimat såsom mullbär, fikon, valnötsträd, tulpanträd, näsduksträd, magnolior med mera.

Drottens ruin

Intill S:t Lars ruin i Visby ligger systerkyrkan Drotten, byggd på 1200-talet. Namnet har kyrkan fått från ett gammelnordiska ord för härskare och Gud. Idag är Drotten en mycket vacker ruin.

Fenomenalen

Skeppsbron 4, Visby

Fenomenalen Science Center på Gotland är stället där du kan få uppleva en gnutta magi i vardagen. Här arbetar man med naturvetenskap, teknik och matematik.

Fiskargränd

Fiskargränd, en av Visbys smalaste gränder med en fantastisk rosprakt är Visbys vanligaste vykortsmotiv.

Flundreviken

Flundreviken är en av Visbys småbåtshamnar, populär bland gotländska fritidsfiskare och båtägare.

Fornsalen

Fornsalen är Gotlands Museums kulturhistoriska enhet och Visbys största besöksmål näst efter Domkyrkan. Museet håller öppet året om och har alltid en lång rad utställningar igång.

Fridhem

I början av 1860-talet lät prinsessan Eugénie bygga ett sommarhem med vacker utsikt mot Högklint. Här ligger fortfarande hennes stora trävilla, full av snickarglädje.

Furulundsskogen

Blandskog som går över i en vacker bokskog. En härlig plats för promenad eller lek, inte minst på våren när marken är täckt av vitsippor.

Galgberget i Visby

Galgbacken på Galgberget i norra Visby är Visbys gamla avrättningsplats. Det är den enda bevarade medeltida galgen i norra Europa.

Gamla Apoteket

Gamla Apoteket är ett trappgavelhus i sten på Strandgatan i Visby som uppfördes under senare delen av 1200-talet.

Gotland Gokart

Våren 2010 startade verksamheten vid gokartbanan i Visby i ny regi. Sexton nya kartar med en maxhastighet på 80 kilometer i timmen köptes in inför nyöppningen, alla toppmoderna och försedda...

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons