Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Besöksmål västra Gotland Visar 28 st

Blåhäll

Blåhäll är ett litet fiskeläge på Tofta skjutfält. Vägen dit är ganska lång och går på dammiga vägar, men väl där möts man av vackra promenadvägar och en fin stenstrand.

Ekstakusten

Från Djupvik i norr till Hammarudden i söder sträcker sig Ekstakustens naturreservat, av många ansedd som en av de vackraste platserna på Gotland.

Gullinmuseet i Sanda

Sommaren 2011 invigdes det nya Gullinmuseet i Sanda stationshus, där Lars Gullin föddes 1928. Lars Gullin kom att bli en av de stora nydanarna i den svenska jazzmusiken och en av våra mest k...

Klinteberget

Klinteberget är en kalkstensplatå som mäter 25 meter över havet. Här kan man vandra i en vacker bokskog, besöka en fornborg, och inte minst titta på den vackra utsikten.

Kovik

Koviks fiskeläge i Sanda var förr ett av Gotlands många aktiva fiskelägen där det bedrevs kustfiske, ofta som komplement till jordbruk. I dag är det förvandlat till ett fiskerimuseum.

Lilla Karlsö

Naturreservatet Lilla Karlsö ligger utanför Gotlands västra kust och ägs och förvaltas av Svenska Naturskyddsföreningen.

Lojsta Slott

Det vilar något trolskt över de tre Lojstasjöarna Rammträsk, Lillträsk och Broträsk. Området ägs av Lojsta Slotts Hembygdsförening, och kännetecknas av stillhet, vacker natur och en spännand...

Mästerby änge

Mästerby änge är ett av Gotlands största hävdade ängen. Här växer bland annat orkidéer som Adam och Eva och vit skogslilja.

Norrbys museigård

Att besöka Norrbys Museigård är som att göra en tidsresa till 1940-talet. Gården är öppen sommartid då den också visas dagligen av värdfolk i tidstypiska kläder.

Paviken

Den grunda sjön Paviken i Västergarn är en av Gotlands fågelrikaste sjöar. I naturreservatet häckar bland annat skäggdopping, rördrom, knölsvan och grågås. Totalt har mer än 240 fågelarter o...

Rannarve

Rannarve som ligger alldeles i utkanten av Klinte samhälle är en stämningsfull plats som är rik på fornlämningar.

Annons
Annons
Annons