Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Besöksmål södra Gotland Visar 40 st

Bottarve museigård

På Bottarve museigård stiger man rakt in i 1800-talet. Museet är öppet sommartid med utställningar, barnaktiviteter, föreläsningar och teater, och förstås visning av den vackra gården.

Forum Östersjön

Forum Östersjön är en verksamhet vid Vamlingbo Prästgård med Östersjön som tema. I en interaktiv utställning och ett akvarium presenteras här Östersjön ur olika perspektiv.

Gangvide Farm

På Gangvide Farm i När kan man bland annat prova på ponnyridning och kanotpaddling och hälsa på gårdens djur. Här finns också smådjur som kaniner, höns, ankor, gäss och marsvin att hyra för...

Gotlands Lantbruksmuseum

Gotlands Lantbruksmuseum ligger vid Spenarve gård i Havdhem. Museet visar en stor spännvidd av gamla lantbruks- och hushållsmaskiner som berättar om hårt arbete, mekanisering, uppfinningsrik...

Grötlingbo ringväg

Grötlingbo ringväg är en gammal gotländsk kulturväg som bevarats och upprustats inom projektet Kulturvägar. Framförallt är det de vackra gamla stenmurarna längs vägen som restaurerats.

Gute Vingård

Visst tillverkas det vin på Gotland! I det gamla mejeriet i Hablingbo ligger Gute Vingård, som tillverkar vin och andra ädla drycker under varumärket GuteVin.

Hammarshage hällar

Hammarshage hällar är ett raukområde beläget strax söder om Vändburgs hamn. Raukarna här är inte lika höga som på en del andra håll, men desto fler!

Hamra kyrka

Kyrkan i Hamra stod i sin nuvarande form färdig på 1300-talet, men redan i mitten av 1000-talet ska det ha funnits en kyrka på platsen.

Hemse fossilmuseum

I närmare 50 år har familjen Ahlin samlat fossiler från såväl Gotland som övriga världen. Det är en gedigen samling de har fått ihop, och som sommartid visas upp i det lilla museet utanför H...

Hoburgs fyr

Hoburgs fyr i Sundre socken är Gotlands sydligaste fyr. Fyrljusets höjd över vattenytan är 57,9 meter.

Holmhällar

Holmhällar är ett härligt utflyktsmål med ett stort raukområde, vacker utsikt mot ön Heligholmen och fina badmöjligheter på sommaren.

Annons
Annons
Annons