Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Besöksmål östra Gotland Visar 41 st

Agbod

Agbod är ett av Gotlands bäst bevarade fiskelägen. Vid fiskeläget som består av åtta bodar finns en trevlig grillplats med bänkar och en liten brygga.

Albatross minnessten

En stilla sommarmorgon hamnade fartyget Albatross i en sjöstrid med en rysk eskader i juli 1915. En minnessten är rest på stranden där grundstötningen skedde. Under beskjutningen omkom samma...

Baju fiskeläge

Baju fiskeläge ligger i Anga på östra Gotland. Till det lugna fiskeläget hör en liten badstrand, brygga och en dansbana.

Botvaldevik

Botvaldevik är en lugn liten fiskehamn i Gothem på östra Gotland. Hamnen ligger några kilometer söder om Åminne med en vacker utsikt ut över ön Sildungen.

Dalhem kyrka

Ett besök i Dalhems kyrka ger en inblick både i 1200-talets kyrkoarkitektur och i synen på kyrkorenoveringar kring sekelskiftet 1900.

Dalhem vandringsled

En bit från Dalhems kyrka mitt i det böljande gotländska åkerlandskapet ligger en naturskön vandringsled intill Dalhemsån. Leden har röjts och längs med den brusande vattenleden går två para...

Danbo naturreservat

Naturreservatet Danbo sträcker sig från Grynge fiskeläge i norr till Sjaustru fiskeläge i söder. Här finns en fin 2,8 kilometer lång vandringsled att följa.

Etelhems krukmakeri

På Gotland finns som bekant gott om skickliga keramiker. Det äldsta krukmakeriet grundades redan i slutet av 1800-talet och ligger i Etelhem.

Fjäle ödegård

Vid Fjäle i Ala finns rester av bebyggelsen vid Fjälegården, en gård som var i bruk från omkring år 100 till 1300-talet, då den brändes ned och övergavs. Här finns även en rekonstruktion av...

Folhammar

Strax norr om Ljugarns samhälle och strand ligger Folhammar, ett av Gotlands mäktiga raukområden.

Gotlandståget i Dalhem

Visst finns det tåg på Gotland! Hos Gotlandståget i Dalhem kan man resa i tiden i K-märkt miljö. I ett ångloksdraget tåg upplever man hur det var att resa på Gotland när farfar var ung.

Grogarnsberget

Grogarnsberget beskrivs ofta som en av Gotlands allra naturskönaste platser. Från berget har man en klar och dimmfri dag utsikt över en stor del av östra Gotland.

Grynge

Längs den gotländska kusten finns gott om gamla fiskelägen. Ett av de vackraste och mest välbevarade hittar man i Grynge, där ett 20-tal strandbodar från 1700-1800-talet ligger tätt på rad.

Gålrum

Vid Gålrum i Alskog finns över 100 gravar, de äldsta från ca 1500 f. Kr. Inom området finns också rester av sju skeppssättningar och en runsten.

Hangrebod

Hangrebod är ett fint litet fiskeläge i Gothem på östra Gotland som inte många känner till. I de lugna omgivningarna finns fina strövområden.

Annons
Annons
Annons