Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Omkring 15000 besökare väntas till Kräklingbo

Efter Slite och Havdhem är det i helgen Kräklingbos tur att duka upp till stor höstmarknad.

Uppåt 170 knallar från när och fjärran kommer att sälja sina varor på Kräklingbo marknad lördagen 9 september.

– Det är fullt, jag tror att vi har totalt sex meter över. Det kommer att finnas mer gotländskt i marknadsstånden i år, men det är fortfarande en salig blandning, berättar marknadsgeneralen Helena Levin som tillsammans med marknadsveteranen Barbro Johansson håller i alla trådar inför helgen.

Kräklingbo marknad anordnades för första gången 1883, vilket innebär att marknaden fyller 134 år i år. Mycket är sig likt från år till år, men varje år brukar det dyka upp några nya inslag.

– I år kommer spelmän att underhålla på marknaden. De kommer att hålla till på baksidan av bygdegården, berättar Helena Levin.

Precis som förra året finns också Jägarförbundet på plats med en jaktsimulator och möjlighet för barnen att bygga egna fåglholkar.

– Och så är hönsutställningen tillbaka, den var saknad förra året, berättar Helena Levin.

Någon ärtsoppa blir det inte i år, däremot finns gott om knallar som säljer mat på plats så ingen ska behöva gå hungrig. Precis som vanligt dukas det också upp med kaffe och tilltugg inne i bygdegården.

När 15000 personer under samma dag ska ta sig in i Kräklingbo kan det tidvis bli ganska köigt på vägarna, men tack vare en ny parkeringsyta var köerna förra året kortare än vanligt.

– Den nya parkeringen gjorde att vi fick undan bilarna snabbare och köerna blev lindrigare, säger Helena Levin.

Det eventuella orosmoln som finns på årets marknadshimmel handlar snarare om vädret.

– Vi har märkt att det är något som fler knallar har frågor kring i år. Om det regnar på lördag så är det tredje gången på 50 år som vi får regn på Kräklingbo marknad, så statistiken talar för oss, säger Helena Levin.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons