Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

sthans-375.jpg

Julhandla på Gotland

I november drar julhandeln igång på allvar med julmarknader och julpyntade gator, torg och butiker. Att sköta julhandelsbestyren på Gotland är ett mysigt och lite lugnare alternativ till storstadsshopping, samtidigt som utbudet av butiker och varor är fortsatt stort.


Julhandel i Visby

Att julhandla utan stress, trängsel och långa köer låter kanske som en utopi för många, inte minst i landets storstäder. Men på Gotland är det faktiskt fullt möjligt att uppleva en gammaldags, mysig julstämning och samtidigt få julklappsbestyren avklarade.

Vinter i Visby

 

I Visby finns det mesta
Gotlands största shoppingutbud hittar man i Visby. Både längs gångstråket som sträcker sig från Östercentrum via Adelsgatan till Södertorg, vid Stora Torget och i S:t Hanskvarteren ligger butikerna tätt. Här samsas stora kedjor som Clas Ohlson, Åhléns, H&M och MQ med butiker som säljer allt från gotländska kvalitetsmöbler och leksaker till te och handblåst glas. Här nedan listar vi flera av de specialbutiker som du bara hittar på Gotland.

Butikerna i Visby Centrum håller, med vissa avvikelser, öppet kl. 10-18 på vardagar och 10-16 på lördagar. Många butiker har numera även öppet på söndagar. På juldagen håller butikerna som regel stängt, för att öppna igen med gott om rea-erbjudanden på annandagen.

Hitta unika julklappar på Gotlands landsbygd
Julhandeln pågår förstås även utanför Visby. Under en tur på landet med besök hos några av Gotlands många hantverkare och konsthantverkare kan du hitta unika och vackra julklappar och slipper riskera dubletter under julgranen. Öppettiderna i ateljéer och butiker på landsbygden varierar, så det kan vara värt att ta en titt på våra butikssidor innan du ger dig iväg.

Gotländska butiker:
Inredning och Design
Kläder, skor och accessoarer
Konst och konsthantverk
Second hand
Skönhet och hälsa
Gårdsbutiker och delikatesser

 

Skyltsöndag i Visby

Skyltsöndag - ett stort evenemang med gamla anor
Den 30 november 2014 går gotlänningarna man ur huse för att uppleva Skyltsöndagen, dagen då Visbys alla butiker svidar om till julkostym. Då anordnas också en julmarknad som sträcker sig genom stora delar av staden och tomten är förstås på plats för att ta emot barnens önskelistor.

 

Julmarknader på GotlandJulmarknader från norr till söder
I mitten av november inleds också den gotländska julmarknadssäsongen. På öns alla marknader finns chans att göra riktigt bra fynd och att hitta hantverk och andra varor som inte säljs någon annanstans.

Läs mer:
Julmarknader på Gotland
Julbord på Gotland
Jul på Gotland

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons