Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Jul_2 1060 Foto Kerstin KLint.jpg
Bild: Kerstin Klint

Här är programmet för julskyltningen i Visby

Den 3 december är det dags för Visby Centrums julskyltning med massor av aktiviteter. Loppis, musik, julmarknad i S:ta Karin, riddare på stan och juklappsfiske är några av programpunkterna.

Maria Annerud, programansvarig på Visby Centrum, berättar entusiastiskt om programmet:

– I S:ta Karins ruin kommer det att vara en riktigt stor julmarknad med ungefär 50 försäljare. Det är Visby Centrums och Ung Företagsamhets marknad där de säljer hantverk och lokala delikatesser. Här kan man verkligen passa på att lösa sina julklappsbekymmer.

I ruinen kommer även jultomten och tomtemor att finnas på plats för att ta emot alla barns önskelistor, berättar Maria.

Är du på tillfälligt besök på Gotland, kan du passa på att besöka Klosterlängan alldeles intill S:ta Karins ruin där det pågår en inflyttarmässa. På plats finns bland annat Inflyttarbyrån, arbetsgivare och företag, som kanske kan locka dig att ta klivet att flytta till Gotland.

På eftermiddagen anordnas sedvanlig dans kring granen på Stora torget med Julia Bendelin som lekledare, och har du tur kan du träffa på Visby Centrums egen riddare som rider runt i världsarvet.

Vid S:t Hanskvarteren blir det julklappsfiske i en fiskedamm på S:t Hansplan, och utanför Konstmuseet anordnas det en loppmarknad, där vem som helst kan vara med.

– Man kan hyra ett bord till en billig penning, men man måste anmäla sig först till mig på Visby Centrum, berättar Maria Annerud.

I kvarteret kommer även den tredje luckan i Visby Centrums ”Levande julkalender” med hemligt innehåll att öppnas.  Dessutom kan du passa på att köpa din julgran utanför museet, där Bärgården från Källunge finns på plats.

Flera restauranger och caféer har öppet, däribland restaurang Lindgården som satsar på musik med Di sma undar jordi.

– En del butiker kommer att ha aktiviteter som man kan hålla utkik efter, och så kan den som vill rösta i ”Julgranskampen”, som är en liten tradition där flera medlemmar gör sin egen personliga julgran.

Från och med julskyltningen satsar Visby Centrum på ett fullmatat och stämningsfullt program ända fram till jul, berättar Maria Annerud.

– Sen är det verkligen fullt ös, med aktiviteter nästan dagligen. Julskyltningen är som ett startskott inför julen.

Här hittar du ALLT du vill veta om julen på Gotland.

LÄS MER: Här är Gotlands mysiga julmarknader.

LÄS MER: Här hittar du hela programmet för julskyltningen.

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons