Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Här är årets Världsarvsprodukt

Varje år inför Visbydagen tas en specifik världsarvsprodukt fram. Tidigare år har vi bland annat sett världsarvsrosen, världsarvskaka och salmbärsglass, och under tisdagen avslöjades alltså vad som blev årets världsarvsprodukt 2017.

Text: Helagotland.se. Världsarvsprodukten är något som presenteras varje år inför Visbydagen, och är tänkt att kunna köpas hos handlare runt om på ön, året runt.

– Sedan 2008 har vi tagit fram en världsarvsprodukt, där delar av intäkten går till Visbydagen så att vi ska kunna arrangera den, säger Maria Annerud, projektledare Visby centrum.

Den som står för årets kreation är Jonas Kling som driver Gotlands lampfabrik i Väskinde.
– Jag har gjort en lykta. Fast min första tanke var inte att jag skulle göra den till Visbydagen, men det är ju rätt mycket Visby över den lilla lyktan, säger Jonas Kling.

Ljuslyktan, som föreställer ringmuren med Norderport, Söderport och Österport, är laserskuren ur samma material som en vanlig lampskärm och har en fot av kalksten från Burgsvik. Mitt i lyktan brinner ett värmeljus.

– Eftersom vi jobbar med lampor och ljus ville jag göra något som hade mer med värmeljus att göra. Och då vi jobbar med kalksten i våra lampfötter tyckte jag att det skulle passa som fot till en ljuslykta också, säger Jonas Kling.

LÄS MER: Visbydagen lockar med massor av aktiviteter.

  • Av: David Skoog Helagotland.se
  • Publicerad 2017-10-04, 07:53

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons