Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

8 JANUARI, 2018

Här öppnar de ny butik i Slite

Snart öppnar inredningsbutiken Gotländskt lantliv i helt nya lokaler i Slite.

5 DECEMBER, 2017

Antikhandlaren dekorerar sitt julbord

Höga kandelabrar, serveringsfat och bordsdekorationer. Det är föremål som antikhandlaren Karl-Johan Frisk associerar med juletid. Sedan tio år tillbaka driver han Memo Antik på Stora torget.

30 NOVEMBER, 2017

Vintermysigt lantliv i Tingstäde

På gården Treigards i Tingstäde värnar man inte bara om frid i juletid. Filosofin här är att tillåta sig att slappna av, mysa och må gott under hela vintern.

27 NOVEMBER, 2017

Julhandel i medeltida gränder

Julmarknader, tomteparad, en levande julkalender och en gnistrande julgranskamp. Julhandeln i Visby är omgiven av mängder med aktiviteter. Visby blir mer och mer ett attraktivt resmål även under vintern, i juletid, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby centrum.

24 NOVEMBER, 2017

Nu är julmarknadernas tid här!

På fredagen slog Hushållningssällskapet på Gotland upp portarna till sin stora julmarknad Gotlandsjul på Wisby Strand.

23 NOVEMBER, 2017

Här är programmet för julskyltningen i Visby

Den 3 december är det dags för Visby Centrums julskyltning med massor av aktiviteter. Loppis, musik, julmarknad i S:ta Karin, riddare på stan och juklappsfiske är några av programpunkterna.

22 NOVEMBER, 2017

Jackan som blev en kudde

Livet är inte något slit-och-släng-projekt, säger Amalia Ericsson som står bakom inredningsföretaget Hildur2John. Av gamla nötta skinn- och mockajackor syr hon kuddar och mattor i egen design. Att vila huvudet mot någon annans historia. Så föddes Hildur2John.

4 OKTOBER, 2017

Här är årets Världsarvsprodukt

Varje år inför Visbydagen tas en specifik världsarvsprodukt fram. Tidigare år har vi bland annat sett världsarvsrosen, världsarvskaka och salmbärsglass, och under tisdagen avslöjades alltså vad som blev årets världsarvsprodukt 2017.

27 SEPTEMBER, 2017

Han har tillverkat 17 000 Gotlandsstolar

För 105 år sedan grundades Levide snickeri, som med tiden skiftat fokus till möbler i allmänhet och Gotlandsstolen i synnerhet. Bosse Ekman har drivit verksamheten i över fyrtio år och allt började med ett genuint intresse för hemslöjd.

27 SEPTEMBER, 2017

150 knallar på plats i Hemse på onsdag

På onsdag är det dags för Hemse Stortorgdag som är sist ut bland gotländska höstmarknader. I år blir det extra bra för fastlandsknallarna eftersom de slipper åka hem mellan Klinte marknad som är på lördag och Hemse stortorgdag.

22 SEPTEMBER, 2017

Omkring 125 knallar till Klinte marknad

Lördagen 30 september är det dags för den näst sista av höstens stora marknader på Gotland. Mellan 10.000-15.000 besökare väntas komma till Klintehamn för att handla, umgås, äta gott och gå på tivoli.

5 SEPTEMBER, 2017

Omkring 15000 besökare väntas till Kräklingbo

Efter Slite och Havdhem är det i helgen Kräklingbos tur att duka upp till stor höstmarknad.

21 AUGUSTI, 2017

Tre mil lång runda för keramikälskare

För tredje året i rad arrangerar sju keramiker runt Etelhem en totalt tre mil lång keramikrunda. En runda som har blivit mycket uppskattad av keramikintresserade besökare.

19 AUGUSTI, 2017

Rustikt och konstnärligt på Kvinnfolki

I Visbys hjärta ligger Kvinnfolki. Huset som en gång var ett kollager inhyser idag ett gediget utbud av gotländskt hantverk som vid flertalet tillfällen har kunnat skymtas i film- och tv-produktioner.

18 AUGUSTI, 2017

Ett pärlband av hantverk innanför murarna

Gotland och Visby är känt för sina duktiga hantverkare. En av de gator som utvecklats till ett riktigt konst-, design- och hantverksstråk är S:t Hansgatan i Visby.

7 AUGUSTI, 2017

Botanisera bland vintage och återbruk

I varje socken hittar du den, loppisskylten som lyser "öppet" i var vägkrok. Kanske är Gotland lite extra utsmyckat med vintageklänningar, matroshattar och restaurerade möbler än övriga landet. Södra Gotland är inget undantag, här hittar du såväl antika silkesvantar som pråliga plastsmycken när högt och lågt blandas i prylbodarna.

24 JULI, 2017

Liten butik i litet medeltida rum

Unika stycken bildkonst, konsthantverk och design. Den lilla butiken Bornette är en välfylld pärla mitt i Visbys innerstad.

27 JUNI, 2017

Ridelius - ett galleri med anor från 1800-talet

På S:t Hansgatan finns Visbys äldsta affär, som idag är konstgalleri med inramningar och försäljning av konstnärsmaterial som en del av verksamheten.

21 JUNI, 2017

Design, konst och vintage i ny gårdsbutik i Hörsne

De arbetar småskaligt och med fokus på återbruk och kreativitet. Paret Therese Vikman och John Jakobsson har öppnat en gårdsbutik där de kombinerar sina intressen och kunskaper inom konst och design. I Studio Plåthuset kliver du in för att bli överraskad, som en dold skattkammare för vintageälskaren.

19 JUNI, 2017

Smyckesdesigner Annika Gustavsson inspireras av den gotländska naturen

Smyckesdesignern och guldsmeden Annika Gustavsson promenerar ofta längs Hälsans stig till Snäck några kilometer norr om Visby. När hon är inne i en kreativ fas ser hon örhängen överallt i skogen. En knappfossil som hon hittat på stenstranden vid Fridhem har blivit hennes signum.

Annons
Annons
Annons
Annons