Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

18 AUGUSTI, 2017

Ett pärlband av hantverk innanför murarna

Gotland och Visby är känt för sina duktiga hantverkare. En av de gator som utvecklats till ett riktigt konst-, design- och hantverksstråk är S:t Hansgatan i Visby.

7 AUGUSTI, 2017

Botanisera bland vintage och återbruk

I varje socken hittar du den, loppisskylten som lyser "öppet" i var vägkrok. Kanske är Gotland lite extra utsmyckat med vintageklänningar, matroshattar och restaurerade möbler än övriga landet. Södra Gotland är inget undantag, här hittar du såväl antika silkesvantar som pråliga plastsmycken när högt och lågt blandas i prylbodarna.

24 JULI, 2017

Liten butik i litet medeltida rum

Unika stycken bildkonst, konsthantverk och design. Den lilla butiken Bornette är en välfylld pärla mitt i Visbys innerstad.

27 JUNI, 2017

Ridelius - ett galleri med anor från 1800-talet

På S:t Hansgatan finns Visbys äldsta affär, som idag är konstgalleri med inramningar och försäljning av konstnärsmaterial som en del av verksamheten.

21 JUNI, 2017

Design, konst och vintage i ny gårdsbutik i Hörsne

De arbetar småskaligt och med fokus på återbruk och kreativitet. Paret Therese Vikman och John Jakobsson har öppnat en gårdsbutik där de kombinerar sina intressen och kunskaper inom konst och design. I Studio Plåthuset kliver du in för att bli överraskad, som en dold skattkammare för vintageälskaren.

19 JUNI, 2017

Smyckesdesigner Annika Gustavsson inspireras av den gotländska naturen

Smyckesdesignern och guldsmeden Annika Gustavsson promenerar ofta längs Hälsans stig till Snäck några kilometer norr om Visby. När hon är inne i en kreativ fas ser hon örhängen överallt i skogen. En knappfossil som hon hittat på stenstranden vid Fridhem har blivit hennes signum.

15 JUNI, 2017

Butiken där man värnar om jorden

Butiken Jordnära i Visby startade en gång i tiden med ledordet naturvänligt. Det är ett koncept som lever kvar, drygt trettio år senare.

8 JUNI, 2017

Adele och Göran har öppnat ett ullspinneri

Nu har det öppnat ett tredje ullspinneri på Gotland. Förutom Gotlands Spinneri i Fardhem och Ullspinneriet på Ihre gård, finns nyöppnade Stenkyrka ullspinneri.

23 MAJ, 2017

Tehandeln som fyller 40 år

För fyrtio år sedan slog Kränku te och kaffe upp portarna för första gången. Under året firar jubilaren bland annat genom att ge ut en unik teblandning varje månad.

13 MARS, 2017

Finaste lammskinnen kommer från Gotland

Det var en jämn kamp när SM i lammskinn avgjordes i helgen. Årets svenska mästare i lammskinn blev till slut Nobells lammgård i Gammelgarn.

6 MARS, 2017

Det våras för loppisarna!

Snödroppar och vintergäck i all ära, men nu är loppissäsongen inledd – kanske ett av de säkraste vårtecken man kan hitta.

22 FEBRUARI, 2017

Nostalgitripp när Malmgrens fyller 90 år

År 1927 slog Nils A Malmgren upp dörrarna till manufakturhandeln Boråslagret på S:t Hansgatan i Visby. Nu ägs klädbutiken Malmgrens av systrarna Charlotte och Carina Österholm som firar 90-årsjubileet med modevisning och en nostalgisk utställning.

22 FEBRUARI, 2017

De startar en hantverksbutik i Visby

Tre kvinnor med en gedigen hantverksbakgrund har slagit sig samman och öppnat en butik på Adelsgatan 28 i Visby. Det är Aira Lee, Kerstin Siggelin och Ingemo J. Wickström som startat butiken Wisby Art & Craft Gallery. "Vi gör det roligaste av allt: vår hobby är vårt yrke, och det är ju fantastiskt", säger alla tre.

9 JANUARI, 2017

Gotländsk kokbok representerar Sverige i Gourmand Awards

Ulrika Davidssons bok "Ulrikas Gotland" kommer att representera Sverige i den prestigefyllda internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards.

29 NOVEMBER, 2016

Ullstrumporna kommer till stan

Den första december öppnar Strumpfabriken i Boge en butik på Adelsgatan i Visby.

28 NOVEMBER, 2016

Fröjel Retro & Design öppnar pop-up i Visby

Fröjel Retro & Design tar delar av sitt sortiment och öppnar en pop-up-butik i Visby. Men det gäller att passa på - för nästan lika fort som den tillfälliga butiken öppnat - försvinner den igen!

15 NOVEMBER, 2016

Här hittar du Gotlands julmarknader!

Om det är något som kan få fart på julstämningen så är det väl att ströva omkring bland hembakat, stickat och tovat på en mysig julmarknad. Här hittar du årets stämningshöjare på Gotland!

15 NOVEMBER, 2016

Han öppnar en skivbutik i Visby

Tobias Wallström har under en längre tid haft som hobby att sälja LP- och CD-skivor hemma i sin källare. Nu tar han steget och öppnar skivbutiken Cranefly Records på Östercentrum i Visby.

13 OKTOBER, 2016

Stans bästa julgran ska utses

Visby Centrum och Frälsningsarmén utlyser i år en tävling bland Visby Centrums alla medlemmar om vem som kan skapa den bästa julgranen. I juryn ingår stadens alla besökare som i jultid kommer att kunna rösta på sin favorit.

10 OKTOBER, 2016

"Människor mår bra av att skapa"

I år firar den gotländska keramikern Helle Kobbernagel 25 år som keramiker. I dag är kärleken till leran och att skapa hantverk för hemmet starkare än någonsin.

Annons
Annons
Annons
Annons