Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Guidebild

En vintersaga, Romateatern 2017

EN VINTERSAGA (The Winter’s Tale) av William Shakespeare, är en romantisk komedi som inbjuder till både skratt och tårar. Den är mörk och allvarlig. Den är ljus och humoristisk. Den sträcker sig genom årstider, årtionden och generationer.

En vintersaga innehåller allt man kan förvänta sig av en saga. Kungar, drottningar, prinsar och prinsessor. Hjältar, hjältinnor och vilddjur. Bortbytingar, skatter och spådomar. Herdar, herdinnor, fårskallar – och en riktigt rävaktig typ.

SPELAS 27 JUNI – 19 AUGUSTI
Biljetter säljs via Romateatern.se.

Nedan kan du läsa mer om skådespelarna i årets föreställning.

Annika Olsson

Annika Olsson är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Sedan dess har vi sett henne i många rosade teateruppsättningar och tv och film produktioner. Vi minns henne som mamman i Torka Aldrig Tårar utan Handskar och från Morden i Sandhamn bland annat.

Läs mer

Daniel Gustavsson

Daniel Gustavsson har arbetat som skådespelare i över femton år och har många teaterföreställningar och film och tv produktioner bakom sig. Han utbildade sig på Teaterhögskolan i Malmö. Han spelade senast i Psykakuten Deluxe på Stockholms Stadsteater.

Läs mer

Frida Stavnes

Frida Stavnes är uppvuxen i Halden i Norge och på Koster i Sverige. Hon gick på Teaterhögskolan i Malmö.

Läs mer

Kim Sulocki

Redan som 11-åring stod Sulocki på Oscarsteaterns scen då han medverkade i musikalen Nine med bland annat Siw Malmkvist och Ernst-Hugo Järegård. Han belönades med Guldmasken för sin insats i Grease 1991 på Chinateatern. Sedan dess har Kim medverkat i många teateruppsättningar och musikaler både i Sverige och utomlands.

Läs mer

Malin Arvidsson

Malin är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och på Balettakademin. Hon är en flitig och mycket firad skådespelerska som vi sett på Stockholms Stadsteater, Kungliga Dramatiska Teatern, Teater Martin Mutter samt många film- och TV-produktioner. Bland annat Lars Noréns Om kärlek på Dramaten, Måsen av Tjechov på Vaxholms Sommarteater, Städerskan i Jösses Flickor - Återkomsten av Malin Axelsson/Suzanne Osten/Margareta Garpe på Stockholms Stadsteater och Abra i uruppsättningen av Love och Cirkusfåglarna av Nina Wester för Dramaten.

Läs mer

Nicholas Olsson

Nicholas har spelat teater på många platser i hela Sverige. Många gånger har han äntrat Romateaterns scen. Han var med ända från starten i Roma Klosterruin för många år sedan. Senast förra året i ”Lika för lika”. Han spelar en bejublad enmansföreställning om Thore Skogman och har under året turnerat med Mittiprickteatern.

Läs mer

Olle Sarri

Senast såg vi Olle i den hyllade filmen ”Sameblod”. Tidigare har Olle Guldbaggenominerats för sin kritikerrosade roll som Krister i Jesper Ganslandts långfilm "Apan". Svenska Dagbladet ansåg att han "spelar den desperate mannen med en så enastående inlevelse att han nästan spränger filmduken med förtvivlan och ilska" och Expressen att han var "overkligt bra".

Läs mer

Stina Nordberg

Stina är född och uppvuxen på Gotland. Hon har en bakgrund i Gotlands Musikalkompani och har spelat i föreställningar på Länsteatern på Gotland. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Senast spelade Stina på teater Halland i föreställningen ”Att vara Andreas”.

Läs mer

Vilhelm Blomgren

Vilhelm är uppväxt på Gotland och utbildad vid teaterhögskolan i Göteborg. Han gjorde sin första teaterroll som 11-åring här på Romateatern i Rikard III. Han har setts på bland annat Länsteatern på Gotlands scen i diverse uppsättningar och har även medverkat i Vår klass och Mio min Mio på Helsingborgs Stadsteater. Senast gjorde han huvudrollen i kritikerrosade musikalen Hair på Göteborgsoperan.

Läs mer