Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Besöksmål Visar 256 st

Agbod

Agbod är ett av Gotlands bäst bevarade fiskelägen. Vid fiskeläget som består av åtta bodar finns en trevlig grillplats med bänkar och en liten brygga.

Albatross minnessten

En stilla sommarmorgon hamnade fartyget Albatross i en sjöstrid med en rysk eskader i juli 1915. En minnessten är rest på stranden där grundstötningen skedde. Under beskjutningen omkom samma...

Almedalen

Almedalen var en gång Visbys hamn, i dag mer känd som en vacker park och som politiskt centrum under Almedalsveckan som hålls varje år.

Almedalsbiblioteket

På Almedalsbiblioteket i Visby finns en stor barnavdelning. Här kan man låna böcker, filmer, spel och musik eller delta i något av bibliotekets många gratisevenemang för barn, så som sagostu...

Aner vattenkvarn

Aner vattenkvarn byggdes i slutet av 1800-talet och är en av få bevarade och restaurerade gamla gotländska kvarnar.

Baju fiskeläge

Baju fiskeläge ligger i Anga på östra Gotland. Till det lugna fiskeläget hör en liten badstrand, brygga och en dansbana.

Barläst

Barläst Kalkbruksområde har anor ända från 1600-talet. Här brändes kalk en bit in på 1900-talet. I dag är området ett friluftsmuseum.

Bergmancenter

Bergmancenter på Fårö är en stiftelse och en mötesplats kring Ingmar Bergmans livsgärning och konstnärskap. Bergmancenter anordnar utflykter på Fårö, föreläsningar, filmvisningar, utställnin...

Blå lagunen

Många av Gotlands gamla kalkbrott är numera vattenfyllda, bland annat det brott som fått namnet Blå lagunen. Sommartid är det gamla stenbrottet en mycket populär badplats.

Blåhäll

Blåhäll är ett litet fiskeläge på Tofta skjutfält. Vägen dit är ganska lång och går på dammiga vägar, men väl där möts man av vackra promenadvägar och en fin stenstrand.

Bläse Kalkbruksmuseum

Bläse Kalkbruksmuseum ligger på norra Gotland och är ett levande museum om arbete förr i tiden i ett stenbrott. För dig som är tågentusiast rekommenderas även en tur med stentåget.

Bottarve museigård

På Bottarve museigård stiger man rakt in i 1800-talet. Museet är öppet sommartid med utställningar, barnaktiviteter, föreläsningar och teater, och förstås visning av den vackra gården.

Botvaldevik

Botvaldevik är en lugn liten fiskehamn i Gothem på östra Gotland. Hamnen ligger några kilometer söder om Åminne med en vacker utsikt ut över ön Sildungen.

Bro kyrka

Bro kyrka som den ser ut idag byggdes på 1200-talet, men delar av den är ännu äldre än så. På medeltiden var Bro kyrka en känd offerplats dit man vandrade för att offra pengar och beskåda ky...

Annons
Annons
Annons
Annons