Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Besöksmål Barnens Ö Visar 44 st

Almedalen

Almedalen var en gång Visbys hamn, i dag mer känd som en vacker park och som politiskt centrum under Almedalsveckan som hålls varje år.

Almedalsbiblioteket

På Almedalsbiblioteket i Visby finns en stor barnavdelning. Här kan man låna böcker, filmer, spel och musik eller delta i något av bibliotekets många gratisevenemang för barn, så som sagostu...

Blå lagunen

Många av Gotlands gamla kalkbrott är numera vattenfyllda, bland annat det brott som fått namnet Blå lagunen. Sommartid är det gamla stenbrottet en mycket populär badplats.

Bläse Kalkbruksmuseum

Bläse Kalkbruksmuseum ligger på norra Gotland och är ett levande museum om arbete förr i tiden i ett stenbrott. För dig som är tågentusiast rekommenderas även en tur med stentåget.

Bottarve museigård

På Bottarve museigård stiger man rakt in i 1800-talet. Museet är öppet sommartid med utställningar, barnaktiviteter, föreläsningar och teater, och förstås visning av den vackra gården.

DBW:s Botaniska Trädgård

Den Botaniska trädgården i Visby innehåller en rad växter som annars trivs bäst i varmare klimat såsom mullbär, fikon, valnötsträd, tulpanträd, näsduksträd, magnolior med mera.

Digerhuvud

Digerhuvud är Sveriges största raukområde. Här finns hundratals raukar på ett område som är 3,5 km.

Fenomenalen

Skeppsbron 4, Visby

Fenomenalen Science Center på Gotland är stället där du kan få uppleva en gnutta magi i vardagen. Här arbetar man med naturvetenskap, teknik och matematik.

Folhammar

Strax norr om Ljugarns samhälle och strand ligger Folhammar, ett av Gotlands mäktiga raukområden.

Fornsalen

Fornsalen är Gotlands Museums kulturhistoriska enhet och Visbys största besöksmål näst efter Domkyrkan. Museet håller öppet året om och har alltid en lång rad utställningar igång.

Forum Östersjön

Forum Östersjön är en verksamhet vid Vamlingbo Prästgård med Östersjön som tema. I en interaktiv utställning och ett akvarium presenteras här Östersjön ur olika perspektiv.

Gangvide Farm

På Gangvide Farm i När kan man bland annat prova på ponnyridning och kanotpaddling och hälsa på gårdens djur. Här finns också smådjur som kaniner, höns, ankor, gäss och marsvin att hyra för...

Gotland Gokart

Våren 2010 startade verksamheten vid gokartbanan i Visby i ny regi. Sexton nya kartar med en maxhastighet på 80 kilometer i timmen köptes in inför nyöppningen, alla toppmoderna och försedda...

Gotlands Lantbruksmuseum

Gotlands Lantbruksmuseum ligger vid Spenarve gård i Havdhem. Museet visar en stor spännvidd av gamla lantbruks- och hushållsmaskiner som berättar om hårt arbete, mekanisering, uppfinningsrik...

Gotlandståget i Dalhem

Visst finns det tåg på Gotland! Hos Gotlandståget i Dalhem kan man resa i tiden i K-märkt miljö. I ett ångloksdraget tåg upplever man hur det var att resa på Gotland när farfar var ung.

Holmhällar

Holmhällar är ett härligt utflyktsmål med ett stort raukområde, vacker utsikt mot ön Heligholmen och fina badmöjligheter på sommaren.

Ihre Gård

På Ihre gård, med anor från 1700-talet, kan du bland annat få bekanta dig med lamm, hästar, grisar, myskänder, katter och höns.

Kettelvik Stenmuseum

På Gotland har man brutit sandsten och huggit slipstenar i hundratals år. I brottet vid Kettelvik inte långt från Hoburgen kan man i autentisk miljö beskåda verk av såväl de gamla mästarna s...

Annons
Annons
Annons
Annons