Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

GGN-lerkollen-580.jpg
Bild: Malin Stenström/Helagotland.se

WEBB-TV: GGN lär bli en blöt historia

Ihållande regn väntas under morgondagens enduro på Tofta skjutfält. Efter onsdagens skyfall står GGN-banan på flera ställen under mer vatten än något år tidigare. Helagotland.se var där igår för att ta reda på exakt hur blött det blir.

Texten kommer från Helagotland.se.

Onsdagens skyfall och blåst påverkade GGN-banan mer än väntat. Flera platser på banan står under vatten, och funktionärer och personal jobbar för fullt med att bredda banan och leda om vatten. Vid myren, efter det som kallas "blixtlåset", står vattnet på sina ställen upp till midjan. Vice banchef, Markus Ronsten, berättar om arbetet.

– Vi breddar ut banan, det går inte att köra här, det är för djupt. Vi breddar 6-8 meter, lite beroende på terräng med förhoppning om att det fungerar, säger han.

Breddningen gör att åkarna kan välja att köra bredvid det värsta vattnet, men det djupa vattnet finns fortfarande som alternativ om man ändå vill köra där. Markus Ronsten har jobbat som banchef och vice banchef i över 10 år och har aldrig varit med om att det varit så mycket vatten som till årets lopp.

– Nere i Hästskon har jag varit med om att det behövts pumpa något år, men aldrig så här mycket här vid myren, säger han.

Conny Bohlin, vd för Nordic Sport & Event som arrangerar tävlingen, är dock förtrogen med att tävlingen kommer att gå av stapeln som vanligt.

– Funktionärerna gör ett fantastiskt jobb här idag. När vi bandade i helgen var det fint väder, och i måndags och tisdags var banan perfekt. Sen kom det 25 mm regn här, och det är det vi ser här idag. Men starten kommer att gå, och publiken kommer att få se ett fantastiskt GGN i år också, intygar han.

Se Helagotland.se:s David Skoog testa vattendjupet i Hästskon:

  • Av: David Skoog/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-10-27, 16:40

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons