Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Biostaden-580.jpg

Visby får nya biosalonger

Under hösten bygger Biostaden Borgen ut med två nya salonger. Från mitten av december kommer biografen kunna visa film i sex salonger, och tanken är att utbudet därmed ska breddas med fler lite smalare filmer på repertoaren.

2009 invigdes Visbys nya biohus Biostaden Borgen, då med tre salonger. Sedan dess har Svenska Bio utökat med ytterligare en salong och nu är det dags att bygga salonger av husets sista lediga utrymmen.

– Vi skapar två nya salonger i det som en gång var fest- och danslokal i källaren. Det blir lite mindre salonger med totalt omkring 70 platser, berättar Andreas Sallmunds, platschef på Biostaden Borgen.

När de nya salongerna står klara i mitten av december kommer biosugna gotlänningar och besökare att få fler filmer att välja bland.

– Det kommer så mycket ny film idag och vi har inte plats att visa allt. Tanken med de nya salongerna är dels att filmer ska kunna få gå längre, dels att vi ska kunna bredda utbudet. De stora kommersiella filmerna visar vi redan idag, men det finns också mycket europeisk film som kanske inte drar så stor publik men som vi också vill kunna visa, säger Andreas Sallmunds.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons