Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Visby domkyrka - en kärlekskatedral

Gotland skulle kunna göra mycket mer för att marknadsföra ön som en plats att gifta sig på. Det menar Mats Hermansson, domprost i Visby domkyrkoförsamling, som under Gotland Pride bjuder in till drop-in-vigsel i domkyrkan.


Omkring 300000 personer besöker Visby domkyrka varje år, och många väljer också att gifta sig där. Men det finns plats för många fler, menar Mats Hermansson, som vill att domkyrkan i Visby ska uppfattas som en kärlekskatedral.

– Vi har många vigslar redan idag, och många kommer hit från fastlandet för att gifta sig. När vi anordnade drop-in-vigsel senast genomförde vi 33 vigslar under en enda lördag, och många av paren var hitresta, berättar Mats Hermansson.

Första steget i skapandet av kärlekskatedralen är en satsning på drop-in-vigsel under Gotland Pride i november.

– Vi kommer att annonsera i tidningen QX där vi bjuder in till drop-in-vigsel lördagen under Prideveckan. Musiker och präster finns på plats, allt man behöver ha med sig är en giltig hindersprövning, säger Mats Hermansson.

Mats Hermansson menar att Gotland har mycket som är unikt att erbjuda par som ska gifta sig, inte minst en väldigt häftig kyrka.
– Här finns också något magiskt. Det finns eviga värden här som man kan få njuta av, i skapelsen, i kulturen och i arkitekturen, säger han.

Om Gotland kan locka fler par att fira sitt bröllop på ön finns också ekonomiska vinster att göra.
– Ett bröllop ger gästnätter till ön och arbete för musiker, florister och festarrangörer. Par som viger sig på Gotland väljer också att komma tillbaka i framtiden, det blir deras egen kärleksö, säger Mats Hermansson.

Läs mer om bröllop på Gotland 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons