Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Välkommen till östra Gotland!

Långsträckta sandstränder, raukområden och små pittoreska tätorter är något av det som karaktäriserar östra Gotland. Här hittar man bland annat den anrika badorten Ljugarn, natursköna Grogarnsberget, små fina fiskelägen och ett rikt kulturliv.


Boende
På den östra delen av Gotland finns alla typer av turistboende, från pensionat och hotell till vandrarhem, stugor, stugbyar och camping. 
Hitta boende på östra Gotland 

Resa
Den som inte har bil med sig till Gotland kan ta sig till orterna på den östra delen av ön med kollektivtrafikens bussar. 
Tidtabeller för kollektivtrafiken 

Service
Livsmedelsbutiker finns i Katthammarsvik, Ljugarn, Stånga och När. Restauranger, caféer, gårdsbutiker, gallerier och krukmakerier finns både i den lite större orten Ljugarn och ute på landsbygden.
Caféer och restauranger på östra Gotland 
Shopping på östra Gotland 

Besöksmål och bad
Östergarnslandet och den östra kusten är vacker och bjuder på många pärlor i utflyktsväg. Folhammars raukområde i Ljugarn, Torsburgen och fiskelägena i Grynge och på Sysneudd är några av favoriterna.
Besöksmål på östra Gotland  

Gotlands östkust är kantad av långa fina sandstränder. Åminne, Ljugarn, Sandviken, Gryngsvik och Sjauster passar alla utmärkta för ett dopp och erbjuder stora ytor.
Badplatser på östra Gotland  

Evenemang
Stångaspelen i juli, medeltidsmarknaderna i augusti och Kräklingbo marknad i september är några av årets höjdpunkter på östra Gotland. I evenemangskalendern hittar du alla aktuella evenemang.
Till evenemangskalendern 

 

  • Senast ändrad 2014-05-05, 14:34

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons
Annons
Annons