Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Smaklosa-580.jpg
Bild: Dennis Pettersson/Helagotland.se

Utsålt när Smaklösa intar Göteborg

I helgen ger den gotländska kultgruppen Smaklösa sin julshow "Tomtar på loftet" i Konserthuset i Göteborg. Showen är helt utsåld!

Flygande änglar, Smaklösas julevangelium och örhängen som Moonboots på Hemse, Alltihop är rörmokarens fel, Det regnar kor, Gud gjorde Slite med vänster hand och Låt mig inte synas i en Saab är något av allt de 390 personerna i publiken kommer att bjudas på.

Julshowen har tidigare spelats i Stockholm och Visby, och nu är det alltså göteborgarnas tur att bjudas på stor gotländsk underhållning. Har du inte fått tag i en av de eftertraktade biljetterna? Här bjuder vi på ett klassiskt smakprov från när Smaklösa låg på Sverigelistan på 1980-talet:

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Höjdpunkter ur bandets historia

1973 – Bandet bildas

1974 – Smaklösa skivdebuterar med en låt på en liveskiva från Musikcafeet i Visby

1982 – Bandet ger ut en avskeds- och minnesskiva (EPn Goding ifrån Gothem) och karriären tar fart. Flera skivor följer därefter de närmaste åren.

1985 – Smaklösa ger ut världens första rock-dia, senare följt av en rock-overhead.

1991 – Smaklösas första fullängds-LP/CD

1994 – vid Smaklösas 25 årsjubileum (firades tydligen några år i förtid…) spelar andra gotländska musiker (Babben, Susanne Alvengren, Ainbusk Singers m.fl.) in en skiva med sina tolkningar av Smaklösa-låtar

1995 – Smaklösa får Gotlands Tidningars kulturpris.

1999 – Smaklösa får asteroiden 7545 Smaklösa, upptäckt av den gotländska astronomen Claes-Ingvar Lagerkvist, uppkallad efter sig.

2000 – Smaklösa gör sin första miniturné ”Ring så spelar vi” – musiksugna får ringa hem bandet till sin bostad för en liten gratiskonsert. Ett 30-tal spelställen betas av under en hektisk dag och kväll.

2006 – Smaklösa får som första pop/rockgrupp Gotlands kommuns kulturpris

2009 – Smaklösa får ett eget museum i Västergarn 25 kilometer söder om Visby, inrymt i en gammal bensinmack. Det minimalistiska museet rymmer diverse föremål ur Smaklösas nästan fyrtio år långa karriär.

2010 - Smaklösa utlandsdebuterar med en spelning i Goa i Indien.

2011 - Smaklösa spelar på Fåröfärjan under den sju minuter långa överfarten mellan Fårösund och Fårö medan Radio Gotland sänder live och ordnar räkfrossa.

2013 – Sommarens turné ”40 år i oväsendets tjänst” avslutas med en gratiskonsert på gamla Murgrönan i Visby.

2015 – Smaklösas julshow på Maxim tar stockholmarna med storm

2017 – Ring så spelar vi genomförs i 22 stockholmska hem en höstdag i september.

Annons
Annons
Annons
Annons