Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Upplev södra Gotland!

Södra Gotland, eller Sudret som gotlänningarna själva säger, är den lummigaste och frodigaste delen av ön. Landskapet är varierat med både barr- och lövträd, jordbruksmark och härliga stränder. På Sudret hittar man också Gotlands mest kända rauk, Hoburgsgubben, belägen i öns sydligaste socken Sundre.


Boende
På Sudret finns de flesta kategorier av boende: hotell, vandrarhem, bed & breakfast, stugor, stugbyar och camping.
Hitta boende på södra Gotland  

Resa 
Den som inte har bil med sig till Gotland kan ta sig till orterna på den södra delen av ön med kollektivtrafikens bussar.
Tidtabeller för kollektivtrafiken 

Service
I Sudrets centralort Hemse finns det mesta i serviceväg. Apotek, Systembolag, vårdcentral, bibliotek, butiker och restauranger. Även i Burgsvik på Storsudret finns en hel del service. Restauranger, caféer och butiker är spridda både i de större orterna och på landsbygden.
Caféer och restauranger på södra Gotland 
Shopping på södra Gotland  

Besöksmål och bad
På södra Gotland finns bland annat flera fina museigårdar som håller öppet under sommarhalvåret. För den naturintresserade rekommenderas besök på bland annat Närsholmen, Faludden och Holmhällar.
Besöksmål på Sudret

Några av södra Gotlands finaste stränder hittar man i Herta, Nisseviken och vid Holmhällar.
Badplatser på Sudret  

Evenemang
Vårskriket i maj/juni, sommarens Så mycket Burgsvik-konserter, tornerspelen vid Kattlunds museigård, VM i kubb i augusti och Hemse torgdag i oktober är några av årets stora evenemang på den här delen av ön.
Till evenemangskalendern   

  • Senast ändrad 2014-05-05, 15:42

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons
Annons
Annons