Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Suderrevyn-2017.580-jpg.jpg
Hela gänget samlat i Suderrevyn 2017. Bild: Suderrevyn

Trump hälsar på i Suderrevyn

Snart är det dags för premiär av Suderrevyns föreställning "Skarpskyttar u Ålkrakar". I år vill ensemblen satsa på en yngre publik genom att bjuda alla som är under 19 år på inträdet.

Hela revygänget håller på att repetera för fullt inför premiären den 6 oktober i Rone bygdegård. Därefter spelas sammanlagt sju föreställningar, berättar Mari Winarve, som är en av de medverkande i revyn, och som dessutom tillhör en av textmakarna.

I årets revy blir det ett besök av president Trump, skvaller på vårdcentralen i Hemse, en åktur med Destination Gotland och en fest liknade landshövdingens - fast på landsbygden. 

– Den röda tråden i hela första akten är ett besök på vårdcentralen i Hemse, där jag spelar en ”källing” som sitter i väntrummet, dricker kaffe och pratar med folk som kommer dit. Den handlar helt enkelt om vad som händer på en vårdcentral, berättar Mari Winarve.

I den andra akten blir det fest.
– Andra akten börjar och slutar med den stora landsbygdsfesten på Östergarnslandet, som anordnades samma dag som ett svar på landshövdingens fest. Däremellan får vi besök av Trump som är här och golfar och som dessutom hjälper gotlänningarna att bygga en mur mot fastlandet.

Sammanlagt elva personer medverkar i revyn. Oliver Lundberg och Felix Persson som är 20 år tillhör nytillskotten. De debuterade som statister i musikalen “Teid´n star still de är mänsku sum gar” på Närsakar för två år sedan.

– Oliver var med och spelade i Suderrevyn förra året, men Felix är ny för i år. De är bara 20 år, och är väldigt intresserade av gotländsk kultur och musik. Dessutom har de ju lite andra ingångar än vad vi äldre har.

Suderrevyn hoppas på att föryngra sin redan trogna revypublik genom att bjuda alla som är under 19 år på inträdet.

– Vi vill sprida den enorma revykultur som finns på Gotland även till de yngre.  De som kommer brukar tycka att det är kul, och att det finns en igenkänning även för dem.

Vartannat år brukar Suderrevyn sätta upp en revy i Rone Bygdegård. I år står framförallt Mari Winarve och Anna-Maria Lindström för manuskrivandet. För texterna till musiken står bland annat Katarina Hedström, Yvonne Winarve och Kjell Tomsson.

Mari Winarve berättar att det ligger mycket hårt arbete bakom revyn för samtliga medverkande.

– Det är väldigt mycket jobb att få till manus, rekvisita och all logistik. Man är ganska mör när premiären kommer, säger hon med ett skratt.

Medverkande i revyn är Mari Winarve, Ann-Marie Engdahl, Anna-Maria Lindström, Göthe Carlsson, Jan Edlund, Oliver Lundberg, Felix Persson.
I orkestern spelar Elisabet Franzén, Mikael Larsson, Björn Eriksson och Hillevi Knutas.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons