Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Tomtebyn-Håkan-Thornell-580.jpg
Bild: Kerstin Klint

Ta en busstur till Tomtebyn!

Fyra lördagar framöver arrangeras tomteturer med buss från Visby till Tomtebyn i Hejdeby.

Bussen kommer att gå från Scandic Visby som anordnar turerna, från och med den 25 november till och med den 16 december på lördagar.

Tomtebyn är en spännande plats och Pernilla Hallbom som jobbar på Scandic Visby hoppas att både barn och vuxna passar på att ta en tur till den mysiga Tomtebyn, som drivs av Håkan Thornell, känd som den tidigare ”Kolmårdentomten”.

– Vi inledde ett samarbete med honom redan förra året under hans första år på Gotland, och vi fortsätter gärna det samarbetet även i år.

Byn ligger i en glänta i skogen mittemot Hejdeby kyrka. För andra året håller Håkan Thornell den stämningsfulla byn öppen för allmänheten, där besökarna får gå runt i de olika bodarna och höra på spännande berättelser om tomten och julen.

– Barnen får en fin möjlighet att prata med tomten som gärna lyssnar på barnens frågor och funderingar. Det blir en mysig stund i skogen där man samlas kring den öppna elden för korvgrillning och för att lyssna på tomten när han berättar.

Tomtebyn har därefter öppet dagligen mellan den 13 december till och med den 22 december, men tar även emot bokade grupper för besök innan dess.

- Att tänka på inför tomteturen är att ta på dig varma kläder och varma skor och om man vill, en ryggsäck med varm dryck i termos samt korv att grilla över tomtens lägereld, säger Pernilla Hallbom.

LÄNK till evenemang >>

LÄS MER om Tomtebyn här!

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons