Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Kronholmen-580.jpg

Sveriges näst bästa golfbana finns på Gotland

Vid Kronholmen i Västergarn finns Sveriges näst bästa golfbana. Det slår Golf Digest fast i årets ranking av Sveriges 50 bästa banor.

I förra årets ranking hamnade Visby GK på en tredjeplats, men i år har man tagit sig förbi Falsterbo och rankas som näst bäst i Sverige. Kvar i toppen även i år ligger Europatourbanan på Bro Hof slott.

Eric Franzén, chefredaktör på Golf Digest, säger till Svenskgolf.se att huvudfokus i bedömningen ligger på banornas design med estetik, miljö och kondition som underordnade kriterier. "Eftersom det är golfbanor som rankas tas ingen hänsyn till klubbhus och andra faciliteter, greenfeepriser eller klubbens historia. Målsättningen är att listan ska vara en renodlad bedömning av bra svenska golfbanor."

I motiveringen till Kronholmens och Visby GK:s andraplacering står bland annat: "Det finns få banor i Norden där seasidekänslan är lika påtaglig och omedelbar som på Visby GK".

– Vi på Visby GK är mycket stolta och glada för denna placering och vi ser detta som ett gott betyg på det arbete som vi varje dag gör för att presentera vår bana, vår service och vårt bemötande på allra högsta nivå, säger Visby GK:s klubbchef Staffan Magnusson i ett pressmeddelande.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons