Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

hakan-thornell-arrangerar-stor.jpg
Håkan Thornell arrangerar stor konsert i mars. Bild: Dennis Pettersson/Henrik Radhe

Stor satsning på ny konsert på Wisby Strand

Håkan Thornell, kanske mer känd som ägare till tomtebyn i Hejdeby, ger sig nu på att arrangera en stor nostalgisk konsert på Wisby Strand 10 mars.

Håkan Thornell har många strängar på sin lyra. För drygt ett år sedan flyttade han till Gotland från Norrköping. Med sig i bagaget hade han sin tomteby som blivit ett uppskattat besöksmål på ön.

– I Norrköping genomförde jag tre stora konserter i konserthallen Louise de Geer. Alla såldes ut. Nu vill jag prova samma sak här på Gotland.

Konserten ska enligt Håkan Thornell bli en nostalgitripp och har döpts till "Tre händelser på 60-talet". De tre händelserna är Radio Nord, Hylands hörna och högertrafikomläggningen.

– Vi har bjudit in artister som var verksamma vid den här tiden och vi har letat bilder och intressanta filmklipp. Jag är en nostalgiker och har sparat en massa Hylands hörnor på VHS och i ett avsnitt från 1963 var det med en liten pojke på fem år som skulle spela dragspel. Det var direktsändning och den här pojken blev så nervös att han vägrade spela. Det blev stor uppståndelse på den tiden. Jag visste vad han hette och kontaktade Skatteverket. Det visade sig att det fanns 273 personer med det namnet. Jag skrev ett brev till alla och hittade rätt person. Den lilla pojken är i dag i min ålder och han ska nu få upprättelse och spela dragspel på konserten.

Vad är det för artister som kommer då?
– Åh, du låter alldeles för ung för att känna igen någon av dem...(reporter född 1970). Jag kan säga att åldern på artisterna är ganska hög och det har krävt en hel del övertalning och bearbetning att få med dem. Många har inte uppträtt på ett tag. Men det är oerhört roligt att få med dem som var så populära då.

I ett pressutskick står det i alla fall att bland andra Lena Andersson kommer från USA, Anita Hegerland, Little Gerhard, Trio med Bumba och Televinken dyker upp.

– Det kommer folk som ska berätta också. Bland annat en farbror som var med på båten som sände ut Radio Nord.

Det blev succé i Norrköping, men vad tror du om gotlänningarna, är de nostalgiska?
– Jag tror många kommer att känna igen sig. Men det är en osäkerhetsfaktor. Just nu är jag i det stadiet där jag oroar mig för om det ska komma någon och hoppas att jag ska kunna sova på natten. Det är ju en ganska stor apparat.

Om man är född senare än 60-talet, har man behållning konserten?
– Nja, kanske av kaffet i pausen, ha ha. Nej, jag tror inte de yngre kommer ihåg. Så jag skulle kanske ändå avråda de yngre från att komma.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons