Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Semestra med hund på Gotland

Självklart ska man kunna ta med sig hela familjen när man åker till Gotland på semester, vilket för många inkluderar hund eller katt. Här har vi samlat bra information för dig som vill ta din fyrfota vän med dig till ön.


Semestra med hund på Gotland

Resa med hund och katt
På Destination Gotlands färjor kan hundar och katter antingen stanna i bilen under den drygt 3 timmar långa överresan eller följa med upp på passagerardäck. Det senare alternativet förutsätter dock att man har bokat plats i djursalong/djuravdelning. På de större båtarma SF1500 finns även ett par djurkupéer att boka där man kan få sitta ifred, ett bra alternativ om man till exempel har en hund som har svårt att koppla av i närhet av andra djur.

Om man väljer att låta hunden/katten vara kvar i bilen under överfarten är det några saker man bör tänka på:

• Lämna inte din hund eller katt i bilen om du tror att temperaturen i fordonet kan gå över + 25 eller under -5 grader.
• Öppna upp tillräckligt eller veva ned minst två rutor så att djuret får tillräcklig ventilation.
• Det är lagkrav på att du ska se till ditt djur minst varannan timme under båtresan.
• Tänk på att det är bullrigt på bildäck, klarar ditt djur av det?
• Om du har möjlighet, koppla ur billarmet.

Både hundar och katter går också ofta bra att ta med på flyget, antingen i väska i kabinen om det rör sig om små djur, eller i bur i lastutrymmet. Olika flygbolag tillämpar lite olika regler, så hör av dig till den operatör du planerar att resa med och kontrollera vad som gäller hos just dem.
Läs mer om resan till Gotland

Hyra boende
På Gotland finns gott om boendealternativ där husdjur är välkomna. På många hotell, pensionat, vandrarhem och stugbyar finns boende avsatt särskilt för gäster med husdjur.
Hitta boende på Gotland  

Bada med hund på Gotland

Bada med hund
På Gotland finns många mil kust, gott om små insjöar och alla möjligheter även för våra fyrbenta vänner att ta ett svalkande dopp. På en del välbesökta badstränder råder dock hundförbud under sommaräsongen. Även där det inte finns någon förbudsskylt uppsatt bör hundägare tänka på att det inte är lämpligt att ta med hunden till offentliga badplatser med många badande. Man bör då välja att låta hunden bada i utkanten av badplatsen eller välja en mer enslig strand.

Viktigt att tänka på är också att koppeltvång råder mellan 1 mars och 20 augusti.
Hitta till Gotlands badplatser

Gotland Dog Show

Gotland Dog Show - årets stora hundevenemang
En augustihelg varje år arrangeras Gotland Dog Show, årets stora utställningsfest för alla hundälskare. Gotland Dog Show består av två dagars hundutställning i Visby med totalt omkring 3000 starter. Kom och ställ ut själv, eller bara för att titta på vackra hundar från jordens alla hörn!
Läs mer 

Lokala ordningsföreskrifter
Enligt de lokala ordningsföreskrifterna på Gotland ska hundar stå under sådan tillsyn att de hela tiden är under kontroll. På kyrkogårdar, begravningsplatser, marknader (torghandel), i gallerian på Östercentrum, Almedalen och Botaniska trädgården ska hundar alltid hållas kopplade. Koppeltvång gäller även i park eller plantering under perioden 1 maj-30 september. Löpande tikar ska alltid hållas kopplade, förutom inom inhängnade områden. När en hund inte hålls kopplad ska den ha halsband på sig med ägarens namn, adress och telefonnummer.

Vårpromenad Strandpromenaden i Visby

Hundbajs ska plockas upp från gångbana, gata, torg, plantering, eller park inom tätorterna Visby, Vibble, Roma, Klintehamn, Hemse, Burgsvik, Slite och Fårösund.

Varken katter eller hundar får vistas på lekplatser.

  • Publicerad 2012-03-07, 15:50

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons
Annons
Annons