Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Sakra-bildbevisen-580.jpg

Säkra bildbevisen från Visbysemestern

Under decennier har generationer av turister bevarat sin Gotlandssemester genom kameralinsen. Om du tar dig en titt i ditt Instagramflöde så märker du snart att några platser i Visby förekommer oftare än andra.

Krönet, Visby
Foto: Eva HC Nyström

Krönet
Över takåsar, hamn och horisont löper den milsvida utsikten från Krönet. Här har många bilder från Gotlandssemestern tagits, ofta i solnedgång med en brännande, rödlila matta till bakgrund.

Kärleksporten
Foto: Kerstin Klint

Kärleksporten
Vid Kärleksporten trängs semesterfotografer med bröllopsfotografer. Kärleksporten är en av Visbys mest populära bakgrunder till bröllopsfotot. Med Botaniska trädgården i nacken och med kameran riktad ut mot vattnet bildar Kärleksporten en vackert välvd, romantisk inramning.

Almedalen
Foto: Emma Härdin

Almedalen
En ”must-take” för semesterfotografen. Almedalens blommande rabatter med den runda dammen och innerstadens takåsar ger semesterbilden en ypperlig Visbykänsla.

Ringmuren
Foto: Emma Härdin

Ringmuren
En bild på ringmuren är ett måste när du besöker Visby. Bilden, som är tagen mellan Österport och Norderport, fångar både den gotländska floran och den typiska atmosfär av historia som omringar staden.

Klinten, Visby
Foto: Emma Härdin

Klinten
Från Klinten ovanför Domkyrkan är du placerad på första parkett när himmelskulissen tar form framför dig. Här tar du en av de mest stereotypiska Visbybilderna, med den medeltida arkitekturen som är så typisk för Visbys silhuett.

Fiskargränd
Foto: Kerstin Klint

Fiskargränd
Visby, även kallad rosornas stad. En av Visbys mest rostäta gränder är just Fiskargränd. Den ruttna odören från fiskrens är sedan länge borta, istället fylls näsan av en himmelsk rosdoft. En av Visbys mest fotograferande gator, ska du bara ta en enda Visbybild så är det hitåt du ska rikta kameran.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons