Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Julskyltning 1060 Foto Rolf Jönsson.jpg
Bild: Rolf Jönsson

Så satsas det på julen i Klinte, Hemse och Slite

När Slite, Hemse och Klintehamn satsar på julstämning inför julen 2017 ser det lite olika ut. Två av tre väljer bort den traditionella skyltsöndagen för andra aktiviteter.

Slite och Klintehamn har inte någon traditionell julskyltning, utan det anordnas  istället stämningsfulla marknader med lokala försäljare där du kan lösa dina julklappsbekymmer. 

–  Vi anser att det finns för få företagare och affärer kvar för att det ska vara någon mening. Istället arrangerar vi en julmarknad den andra december utomhus på torget och inomhus på Rondo mellan klockan 11:00 till 16:00, berättar Göran Björnberg från företagarföreningen i Klintehamn.

–  Klintetraktens framtid sköter julmarknaden på torget och Lions sköter marknaden på Rondo.

I parken i samhället kan man köpa glögg, brandkåren kommer att finnas på plats, och Röda Korset har öppet. Barnen kan dessutom åka häst och vagn mellan kockan 14:00 till 16:00, och så är det dans kring granen och godispåse till alla barn, meddelar Klintetraktens framtid.

I Slite kommer det att anordnas en inomhusmarknad istället för julskyltning den 10 december. För första gången kommer marknaden att anordnas på Slite Wärdshus, (tidigare Slite Hotell).

Hantverk, bakverk, skinn, lotteri, skönhet och julklappar från lokala hantverkare utlovas på marknaden.

Julskyltningen i Hemse är en återkommande tradition som företagareföreningen inte väljer att rucka på. I år äger skyltsöndagen rum den 3 december. Besökarna kommer bland annat kunna se på gratis barnbio på Hemsegården, dansa kring granen med en lekledare, gå på marknad på torget och rösta på snyggaste skyltfönstret.

–  Dessutom kommer det att anordnas ett luciatåg vid Lucinderellahuset på Fardhemsvägen där det även kommer att gå en hästskjuts för alla barn till torget, berättar Maude Larsson från Företagareföreningen i Hemse.

  • Av: Kerstin Klint
  • Publicerad 2017-11-22, 10:05

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons