Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Romateatern-2017-Foto-Malin.jpg
Bild: Hanna Mi Jakobson

Romateatern sätter upp Bergman

Romateatern lämnar nu en succésommar bakom sig, med över 13 000 besökare, och blickar fram emot 2018. Då går man ifrån traditionen att spela Shakespeare, och sätter upp Bergman. "Det blir ändå väldigt Shakespearianskt".

Text: Helagotland.se

Romateaterföreställningen, "En Vintersaga", har blivit en succé, och enligt teaterns producent Frida Lindroth har över 13 000 personer sett föreställningen.

– Det är ju inget publikrekord om man ser till Romateaterns 30-åriga historia, men ser man till de senaste åren är det definitivt rekord. Jämfört med förra årets föreställning har 30 procent fler sett "En Vintersaga", säger hon.

Hur har sommaren varit?
– Det har varit en fantastisk sommar, på alla tänkbara sätt. Vi är så tacksamma för allt stöd vi fått från alla håll och kanter.

Frida Lindroth tror att publiksuccén har flera olika orsaker.
– Vi har haft en väldigt bra regissör, vi har haft en bra ensemble, vi har haft nya samarbetspartners och jobbat mycket i sociala medier. Man ska heller inte glömma att vi fått väldigt fina recensioner, vilket ju ökar intresset för föreställningen.

Nu vänder Frida Lindroth och hennes kollegor blicken mot nästa års föreställning, då man väljer att gå ifrån traditionen att sätta upp en pjäs av William Shakespeare.

I stället är det Ingmar Bergmans verk "Sommarnattens leende" som kommer att spelas på Romateatern nästa år. Föreställningen görs för att fira att det 2018 är hundra år sedan Ingmar Bergman föddes, och Romateatern kommer bland annat att samarbete med Bergmancenter på Fårö.

– Vi går ifrån traditionen att spela något skrivet av Shakespeare, men det blir ändå en föreställning som känns väldigt Shakespeariansk. Det är en folklig komedi som är baserad på "En Midsommarnattsdröm av Shakespeare, och jag tror att besökarna kommer att tycka att det blir en Romateater som man känner igen, och som man vill att den ska vara.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons
Annons
Annons