Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Gotlandsmusiken-580-2017.jpg
Bild: Montage: David Skoog Helagotland.se

Rock och nyckelharpa med Gotlandsmusiken

Årets program för Gotlandsmusikens konsertserie för 2017-2018 ser ut att innehålla något för alla smaker: alltifrån en riktig rocker som Mikael Rickfors till en världsmästare i nyckelharpa.

Gotlandsmusiken bjuder på en minst sagt varierad konsertserie under det kommande året. Det blir allt från jazzklassiker som Louis Armstrong till moderna svenska visor och Laleh.

Konsertserien är uppdelad i två olika delar. Stora serien som framförs på Wisby Strand och består av fyra spelningar där olika delar av Gotlandsmusiken gästas av bland annat Mikael Rickfors och Vivian Buczek.

Den andra delen kallas för Lilla serien och framförs i Östergarn, Lärbro, Havdhem och Visby.

Där kommer vi bland annat att kunna lyssna till Markus Svensson, som blev världsmästare i nyckelharpa 1998, tillsammans med blåsarkvintetten och Kristan Tallroth som tillsammans med brassensemblen ger en gotländsk tolkning av Leonard Cohen.

– Jag tror att Cohen kommer bli väldigt bra, och Queen kommer bli något man aldrig hört förut. Svenska visan kommer bli så olik det man tror att man ska få, och vi kommer verkligen röra oss mellan medeltid och Laleh, säger Erik Skagerfält från Gotlandsmusiken.

Programmet är satt för att kunna attrahera en bred publik.

– Det är ju inte en genre, utan vi täcker ganska mycket. Det ska ju vara något för alla, säger Erik Skagerfält

Utöver Stora och Lilla serien kommer Gotlandsmusiken hålla flera andra konserter och framträdanden. De kommer delta i bland annat familjekonserter, jazzklubben och festivalen Ljudvågor.

HÄR hittar ni Gotlandsmusikens program för 2017 och 2018.

  • Av: david Skoog Helagotland.se
  • Publicerad 2017-08-25, 14:42

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons