Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Rikard-wolff-580.jpg

Rikard Wolff kommer till Fårösund

Framtiden för Kustateljén är osäker och för att visa att den stora lokalen behövs bjöd kulturföreningen in sångaren och skådespelaren Rikard Wolff. "Han sa: Självklart, jag kommer".

Texten kommer från Helagotland.se.

Den 18 augusti ställer sig skådespelaren och sångaren Rikard Wolff på scenen inne på Kustateljén i Fårösund.

– Det är hans sista spelning på turnén och det här är den enda gotländska scen han står på i sommar, säger Anki Bohman.

Hon är ordförande i Kuno, Kulturföreningen norra Gotland, och sedan tidigt i våras har hon kämpat för att få Rikard Wolff att spela i Kustateljén.

Rickard Wolff turnerar runt i landet med föreställningen "Sommardrömmar" och var egentligen fullbokad hela sommaren när Anki Bohman till slut mejlade honom personligen. Hon passade på att berätta om situationen i Fårösund.

– Då svarade han snabbt: Självklart, jag kommer.

Kustateljén i Fårsund har under årens lopp blivit något av ett kulturhus för bygden. Det är Region Gotland som hyr lokalen av fastighetsägaren. I början av året meddelade dock Gotlands filmfond, som i sin tur hyr av regionen, att de inte tänker vara kvar i den cirka 1000 kvadratmeter stora lokalen. Därmed försvann en stor del av finansieringen.

Nu är bland andra kulturföreningen Kuno rädd för att regionen på sikt kommer släppa Kustateljén, av besparingsskäl.

– Vi ville visa att vi kan skapa stora evenemang i Kustateljén och att ateljén har stora möjligheter och används av många. Vi är många ideella krafter som kan vara med och hjälpa till att driva Kustateljén i framtiden, säger Anki Bohman.

Tidigare i år har Kuno i samarbete med både Riksteatern och Sudrets teaterförening tagit dit flera teaterföreställningar. Även regionens ungdomsverksamhet har verksamhet i lokalen.

  • Av: Anna Sofia Hakeberg/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-08-09, 14:44

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons