Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

GA-cup-1060.jpg
Bild: Mattias Karlsson

Rekordmånga lag anmälda till GA cup

Den sista helgen i januari blir det högt tempo och dramatik i öns idrottshallar när det är dags för Gotlands största fotbollsfest: GA cup. I år är rekordmånga lag anmälda.

Fredrik Karlsson från FC Gute är en av de som håller i trådarna till den populära turneringen och berättar att det är rekordmånga lag som anmält sig till cupen i år.

– Antalet lag som anmält sig har ökat till sammanlagt 235 lag, så det här är något av ett rekordår, berättar han nöjt. Vi har även ökat antalet fastländska lag, det kommer ner omkring 50 stycken. Det sprider sig mer och mer bland fastländska klubbar att det är en trevlig upplevelse att komma till Gotland en helg i januari.

Futsalturneringen börjar på fredagskvällen den 26 januari klockan 16:00 och pågår sedan dygnet runt till söndagskvällen den 28 januari. Då blir det liv och rörelse i idrottshallarna i Visby, Slite och Hemse.

– Det som är unikt och riktigt häftigt är att vi spelar dygnet-runt-matcher.

Cupen startade 1979 under namnet Domus Cup. Året efter gjordes cupen om till en dygnet-runt-turnering och cupen gjorde att många lag kom igång med sin träning under vintern och blev en kul händelse i mörka januari. Den är för alla åldrar från 9 år till veteraner, och arrangeras av FC Gute tillsammans med Gotlands Media.

Arrangören FC Gute har fullt upp inför fotbollshelgen när flera hundra frivilliga ställer upp som funktionärer.

– Det börjar bli mycket att göra nu med att sätta spelschema och bemanningsschema. Det här är verkligen en helg då hela föreningen kraftsamlar.

  • Av: Kerstin Klint
  • Publicerad 2018-01-10, 16:51

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons