Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Lekplats-580--Foto-Eva-HC-N.jpg
Bild: Eva HC Nyström

Platser för lek och skoj

I Visby finns det massor av roliga lekplatser med spännande tema - både för leksugna stora och små.

Totalt finns det 39 lekplatser på Gotland varav cirka hälften i Visby. Successivt kommer tillgänglighet och tema utökas även i övriga tätorter. Fårösund får ett trafiktema, Burgsvik ett havstema och Hemse cirkustema.

En av de mest besökta lekplatserna i Visby ligger alldeles intill Östercentrum. Den nyinvigdes 2015 och går under det fantasieggande namnet Hästarnas dal.

Lekplatsen har ett naturtema med bland annat trähästar och stall. Nere i Almedalen finns ytterligare en välbesökt lekplats. Den har ett trädgårdstema med odlingslådor med ätbara bär och trädgårdsfigurer som exempelvis nyckelpigor, katter att fika med och klappa, igelkottar, kålmaskar och fåglar.

Där finns även klätternät, rutschkana och gungor. Intill finns Visby hamn och den stora Almedalsdammen där man kan passa på att mata fåglar eller slå sig ner på en parkbänk för picknick. Här finns även Almedalsbiblioteket om du vill låna böcker.

Strax söder om Söderport hittar du Tallundens lekplats som ligger mitt i en backig park vilken vintertid lockar till pulkaåkning. Där finns mycket att göra, såväl för barn som vuxna. Sedan några år tillbaka finns, förutom lekredskap, även ett utegym.

I Tallunden finns även en iordningställd grillplats och bänkar att slå sig ned på. Samtliga lekytor, vilka säkerhetsbesiktas regelbundet för att undvika faror, hittar du på regionens hemsida. Förutom lekplatserna på parkmark i Visby finns lekplatser på skolor och förskolor.

  • Av: Eva HC Nyström Gotland Just Nu
  • Publicerad 2017-06-27, 13:11

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons