Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Minecraft-580-skärmdump.jpg
Almedalen i Minecraft Bild: Skärmdump

Nu släpps Gotlandskartorna i Minecraft

Nu har Riksantikvarieämbetet släppt de nya kartorna till datorspelet Minecraft. Här kan du ladda ner kartorna till dator och mobil!

Texten kommer från Helagotland.se.

Nu kan Minecraftspelare ladda ner hela Gotland som virtuell värld i Minecraft. Förutom landskapet finns även många kulturmiljöer som kyrkor, ruiner och ringmuren med.

Projektet är ett samarbete mellan Riksantikvarieämbetet och Lantmäteriet och för att använda världen behöver du spelet installerat. Därefter är det bara att ladda ner filerna över Gotland.

Här kan du ladda ner Minecraftkartorna över Gotland>>

I spelet kan befintliga byggnader byggas om och Riksantikvarieämbetet hoppas nu att gotländska skolelever ska hjälpa till att förfina byggnaderna så att de blir mer verklighetstrogna.

LÄS ÄVEN: Elever ska göra Gotland vackert i känt datorspel

– Vi tänkte göra det i tävlingsform med start på höstlovet och finalen kommer att äga rum under sportlovet på Fenomenalen, säger Pär Jonsson, chef på enheten för informationssystem på Riksantikvarieämbetet, i en tidigare artikel till Helagotland.se.

Han hoppas även att spelet ska leda till att ungdomar lär sig mer om det gotländska kulturarvet.

– Vi vill stötta skolorna att använda Minecraft i undervisningen för att göra kulturarvet på Gotland mer känt bland de yngre, säger Pär Jonsson.

LÄS ÄVEN: Datorspelet som tar dig till Gotland

Under oktober kommer därför ett 30-tal gotländska lärare att utbildas i Minecraft och hur spelet kan användas i undervisningen. De skolor som anmält sig till utbildningen är Solberga, S:t Hansskolan, Lyckåker, Gråbo, Terra Nova, Norrbacka, Solklint, Väskinde, Dalhem och Roma.

  • Av: Mona Staflin Helagotland.se
  • Publicerad 2016-10-10, 16:03

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons