Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Visbytravet-580-Foto-Dennis.jpg
Det blir 17 tävlingsdagar på Visbytravet under 2017. Bild: Dennis Pettersson, Helagotland, arkivbild

Miljonhästar och folkfest på Visbytravet

Både gotlänningar och tillresta samlas på banan för att bevittna topphästar springa in stora prispengar under Visbytravets årliga arrangemang – Travfesten. Gotlandslöpningen är kvällens huvudlopp med många deltagande miljonhästar.

Den 12 juli arrangeras  den årliga travfesten på Visbytravet. Tio lopp går av stapeln, med kvällens huvudlopp Gotlandslöpningen i spetsen. I den hårda konkurrensen om sommarpubliken lyckas Visbytravet nå publiksiffror på närmare 4000 besökare.

– För den som aldrig varit på travbanan ska ni veta att det är en otroligt häftig känsla. Frustande hästar och hovar mot marken, det är mäktigt! Jag rekommenderar verkligen alla att någon gång uppleva travet på plats istället för att sitta hemma och följa loppet via tv:n. säger Niklas Johansson, ordförande i Gotlands travsällskap.

Kvällens största spelform är V86 och att spela på travet är inte så krångligt som det kanske verkar. På plats hittar du många spelkunniga att fråga om hjälp.

En kväll på travet kräver så klart matpauser och i år utökas matutbudet för besökaren. Under ledning av kocken Gustaf Ewenfeldt erbjuder Visbytravet en varierad meny på flera olika serveringsställen.

Gustaf Ewenfeldt har tidigare arbetat på G:a Masters och andra stora krogar. Restaurangverksamheten är en av Visbytravets nya satsningar för att locka fler till ett besök på travet.

– Vi vill vara en naturlig, social mötesplats och har redan märkt en förbättring. Restaurangen har varit välbesökt och matgästerna har hittills varit mycket nöjda, säger Niklas Johansson.

Förutom Gotlandslöpningen körs flera andra lopp under kvällen, bland annat Ringmurens lopp och Erik Cederqvists minne. Visby travfest brukar locka stora namn som kuskarna Stig H Johansson och Erik Adielsson.

– Det är väldigt kul att få visa upp de här travprofilerna på Gotland. Det är en riktig höjdpunkt både för publiken och även för oss som arrangerar evenemanget. De här kuskarna och tränarna ser man ju vanligtvis bara på V75 hemma i soffan om lördagarna.

  • Av: Emma Härdin Gotland Just Nu
  • Publicerad 2017-07-11, 07:59

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons