Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Kuperad terräng i Slites nya cykelpark

Under året byggs Gotland bike park i vildmarken utanför Slite, som är klar att användas till sommaren. Här kan du välja på allt ifrån en tuffare flowbana på mountainbike till ren naturupplevelsecykling.

En cykelpark med en terrängbana på omkring 20 mil inom området kring Slite, Boge, naturreservatet Filehajdar och Hejnum hällar har nu blivit verklighet. Cykellederna startar vid Idrottscentret i Slite och sträcker sig en och en halv mil västerut.
– Det är en stor satsning som kommer att bli en av Sveriges största cykelparker. Gillar man terrängcykling är det här rätt plats att vara på, säger Jonas Henning från Gotland Sports academy som är initiativtagare till cykelparken tillsammans med Slite utveckling.

Stigarna klassificeras med olika svårighetsgrader, med bland annat en tuffare flowbana, som kan liknas vid en crossbana på utmanande terräng med hopp och kurvor för mountainbikeentusiaster. Här finns även ett område med ren naturupplevelsecykling i hällmark, löv- och barrskog. Dessutom har man byggt en kuperad bana, en så kallad pumptrack.
– Det är som en skatepark, fast på cykel, förklarar Jonas Henning.

En karta över området med cykellederna utmärkta finns både tillgänglig digitalt och att hämta i Gotland Sports academys sportcenter i Slite strandby, där man kan få tips om olika cykelturer. Här finns också alla möjliga typer av cyklar med tillbehör att hyra.
– Cykelturismen är redan idag en växande motionsform. Det är ett bra sätt att få motion och samtidigt uppleva den varierande naturen. Gotland är som gjort för cykling och vi hoppas att cykelparken ska bli en turistattraktion, ett viktigt besöksmål på norra ön, säger Jonas Henning.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons