Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

isabelle McAllister Foto Martin Stenmark.jpg
Årets stora dragplåster på Skaparfestivalen är Isabelle McAllister. Bild: Martin Stenmark pressbild

Isabelle McAllister - årets dragplåster på Skaparfestivalen

Skaparfestivalen den 10 mars i Hemse ser ut att bli en fullspäckad dag att se fram emot för alla som är intresserade av återbruk. Årets stora dragplåster är Isabelle McAllister, känd från bland annat tv.

– Vi är väldigt glada över att ha bokat vår huvudföreläsare Isabelle Mcallister som många av oss känner igen från tv-program som Sommartorpet, Fixa Rummet, Äntligen Hemma och barn och ungdomsprogrammet Maxat, berättar Josefin Ringbom, som är projektledare för årets festival.

Festivalen kommer som alla år att ha ett starkt fokus på hållbarhet och redesign, och dagen kommer bland annat att erbjuda hantverksmarknad, modevisning, kreativa workshoppar, intressanta utställare och föreläsare.

Isabelle McAllister kommer att hålla två föreläsningar under festivalen, med temat ”Kreativitet – sluta dissa dina idéer”.

Med personlighet och smittande engagemang tar Isabelle med lyssnarna på en färgstark resa späckad humor och handfasta tips.

En av de workshops du kan delta i är Erika Åberg, som håller på med ”skräp-booking”.
Dessutom har du möjlighet att få träffa sophjälten Johan Lindblad som lär dig mer om sopsortering, ReTuna återbruksgalleria finns på plats tillsammans med Eskilstunas folkhögskola med både föreläsning och workshop.

På årets modevisning visas bland annat alster av ”Poor couture – Gotlands folkdräkt vision 2015”, med resultatet från den uppmaning som Josefin gick ut med i höstas: att sy en folkdräkt utifrån fritt skapande.  

– Att återbruka på detta sätt är en fantastiskt möjlighet att visa på alla dom skatter vi har i våra garderober och förråd, bara man tillsätter lite fantasi, säger Josefin Ringbom.

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons