Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Guide till Så mycket bättre

Du är kanske en av dem som undrat över alla fina miljöer som visas i tv-programmet Så mycket bättre?

 


För dig och alla andra som vill veta mer har Gotland.net gjort en liten guide över platsen och omgivningarna där programmet spelas in. Klicka in på länkarna så ser du var platserna ligger med karta och GPS-kordinater.

Det Gotlandsinspelade tv-programmet "Så mycket bättre" har blivit en succé som lockar omkring två miljoner tittare varje lördagskväll. Programmet är inspelat på pensionat Grå Gåsen i tätorten Burgsvik. Grå Gåsen (tidigare hette pensionatet Hoben och Bot & bättring) är inrymt i en gammal patriciervilla byggd i italiensk stil som uppfördes år 1850 av engelsmannen P G Thomson och hans hustru Stava.

Från Grå Gåsen ses ofta en kyrka i bakgrunden.

Det är Öja kyrka, en ståtlig medeltidskyrka där man bland annat kan se en kopia av den berömda träskulpuren Öjamadonnan.

 

 

Folkeryds
Folkeryds är Burgsviks samlingsplats nr 1. Här sjöng Mikael Wiehe Woody Guthries "This land is your land" i sin svenska version för restauranggästerna.

Holmhällar
Raukarna vid Holmhällar ses då och då i programmet.


I progammets vinjett visas kvarnarna vid Hundlausar i Vamlingbo.

Bottarve
Lena Ph gillar bakning och på hennes dag begav man sig till Bottarve Museigård, här bjuder man ibland in till ett gotländskt "kaffikalas" och man har givit ut en receptbok med de bästa kakrecepten.  

Petsarve golf Så mycket bättre
Petsarve golfbana i Vamlingbo är en niohåls pay&play-bana. Här spelades det golf på Lasse Berghagens dag i första säsongen av Så mycket bättre. 

Hoburgsgubben
Hoburgsgubben är Storsudrets mest kända rauk. I Hoburgsgubbens omgivningar har man plåtat gruppfoton på deltagarna i tv-programmet.

Restaurang Gåsens lada

Vill du uppleva miljöerna i Burgsvik och Storsudret där tv-succén Så mycket bättre spelades in? Grå Gåsen, Gunnels Björklunda och Burgsviks camping är boendeanläggningar som ligger nära till. Bilden är från Gåsens lada där deltagarna i Så mycket bättre uppträder, lunchar och äter middag.

Se även:

 

  • Av: Bosse Eriksson
  • Publicerad 2011-12-10, 12:53

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons
Annons
Annons