Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Eric-Bibb foto Patricia-de-Gorostarzu.jpg
Grammynominerade Eric Bibb uppträder med Gotlands Balalajkaorkester den 3 februari. Bild: Patricia de Gorostarzu

Grammynominerade Eric Bibb kommer till Visby

På söndag kan han vinna en amerikansk Grammy, i konkurrens med bland andra Rolling Stones. Lördagen efter, den 3 februari, står världsstjärnan på Wisbygymnasiets scen tillsammans med Gotlands Balalajkaorkester.

Eric Bibb är ett världsnamn inom blues och det man idag kallar americana. Han är uppvuxen i en musikerfamilj i New York, och lämnade USA för Europa på 1970-talet

– Så småningom hamnade han i Sverige, som sedan förblivit en fast bas medan han gjort världsturnéer, berättar Owe Ronström , orkesterledare för Gotlands Balalajkaorkester i ett pressmeddelande.

En söndagseftermiddag dök Eric Bibb upp i Visby på balalajkaorkesterns repetitioner.
– Hans svåger spelar i orkestern, och då Eric var på besök på Gotland frågade han om det var okej att komma förbi och lyssna.

En stunds lyssning räckte för att Eric själv skulle föreslå en gemensam konsert.

– Eric Bibb är en världsartist, men framför allt är han musikant – han vill spela med musikanter av alla möjliga slag, det spelar ingen roll om det är världsnamn eller en amatörorkester som vår, bara man spelar av hjärtans lust.

Eric Bibb kommer inte att vara den enda världsartisten på scen den 3 februari. Från Ryssland kommer flerfaldigt prisade guslivirtuosen Olga Sjiskina för att förstärka orkestern.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons