Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Gotlandsrevyn_2 1060 Foto Lasse Linusson.jpg
Hela revygänget samlat inför årets revy på Rondo i Klintehamn. Bild: Lasse Linusson

Gotlandsrevyn ger "Knallhattar och frostslipsar"

På trettondagsafton, fredagen den 5 januari, är det premiär för Gotlandsrevyns föreställning "Knallhattar och frostslipsar". Precis som vanligt kommer revyn att ta sig an året som gått med en stor portion humor.

Jätteaffären Payex, militärövningen Aurora, nazisterna i Almedalen och den gotländska fruktskörden som förstördes är bara några av alla aktuella händelser som kommer att ventileras från det gångna nyhetsåret på Rondo i Klintehamn.

Att ensemblen riktar nyhetsögat även utanför Gotland, kan man ana på revyns affisch, där Nordkoreas Kim Jong-Un och USA:s ledare Donald Trump finns med.

Regissör för årets revy är Patrick Palten Jonsson, som nu tagit över manusförfattandet helt och hållet efter Roland Olsson, som lämnade revyarbetet förra året tillsammans med revyveteranerna Gusti Larsson, Pilla Olin och Evert Jansson. Samtliga fyra har varit med sedan Gotlandsrevyns start i slutet av 1990-talet. 

– Jag har lite mer sjuk humor och är lite galen, säger Palten Jonsson i en intervju i GA när han jämför sig med Roland Olsson.

Årets nytillskott i Gotlandsrevyn är Marie Winarve och Niklas Sojde, som kommer att uppträda tillsammans med Julia Westberg, Anna Jankert, Monica Järlsäter, Bengt-Åke Rundqvist, Janne Henriksson och Palten Jonsson. Dessutom kommer mopsen Wilma att vara med på scenen, om hon är på humör. 
 
Gotlandsrevyn kommer att spela sammanlagt ett 20-tal föreställningar på helgerna i januari och februari på Rondo i Klintehamn till och med 4 februari. Det finns fortfarande chans att se premiärföreställningen på Rondo eftersom det finns platser kvar.
 

HÄR hittar du Gotlandsrevyns föreställningar.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons