Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Gotland tar plats i lyxigt resemagasin

Gotland lyfts fram som ett av de bästa resetipsen i Sverige i ett amerikanskt lyxmagasin.

Text: Helagotland.se
Det är det amerikanska luxuösa resemagasinet CondéNastTraveler som i en artikel lyfter fram tio måsten att uppleva i Sverige, utanför huvudstaden Stockholm.

Magasinet skriver att "det mesta av Sverige går att uppleva i Stockholm, men att det finns så mycket mer att se utanför huvudstaden i landet Sverige, som är ungefär lika stort som Kalifornien". Visby och Fårö presenteras som två av tipsen, vid sidan av bland annat ishotellet i Jukkasjärvi och Kurt Wallanders hemstad Ystad.

Fårö omnämns som en populär sommardestination för svenskar. "Hela ön är gjord av kalksten och har många 'märkligt pittoreska' stretching rock formations (raukar), skriver magasinet och nämner även att Ingmar Bergman förälskade sig i ön och spelade in sex filmer och en tv-serie där.

Visby är, föga förvånande, det andra tipset från Gotland och där omnämns staden, något missvisande, som att den tidigare var en viktig handelsplats särskilt för vikingar.

Den omgivande ringmuren nämns också samt att staden står på Unesco:s världsarvslista. "Vad du än gör, missa inte att prova saffranspannkakan", a saffronpancaketopped with fresh cream and salmonberriesmed rötter från 1800-talet, skriver magasinet också.

  • Av: Dennis Pettersson / Helagotland.se
  • Publicerad 2017-10-30, 15:26

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons