Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Gocart-580.jpg
Bild: Maria Molin

Gokart - en fartfylld upplevelse

Strax nordost om Visby finns Gotland Gokart, som till sommaren har satsat på nya bilar. Här kan du droppa in eller boka en tid med kompisgänget för en tävling mot klockan eller varandra.

– Gokart är en stark racingupplevelse eftersom du sitter fem centimeter ovanför asfalten och verkligen känner farten och vinden. Du kan komma upp i en hastighet på 80 km/h med dessa fordon, säger Daniel Gahnström, ansvarig för verksamheten på Gotland Gokart som ägs av Bosse och Karin Gustavsson.

Själv var han 13 år när han körde gokart första gången och sedan 20 år tillbaka har han tävlat i motocross – en sport som präglas av fart, spänning och adrenalinkickar.

På Gotland Gokart krävs inget körkort för att ratta runt. Banan är 880 meter lång och åtta meter bred och alla bilar har en transponder som läser av varvtider. Pedalerna är justerbara för att fordonen ska passa alla. Samtliga bilar har säkerhetsstötfångare runt om för att undvika skador. De är utrustade med fyrtaktsmotorer med slirkoppling, så det är bara att gasa och bromsa.

För att få köra på stora banan ska du ha fyllt 11 år och vara minst 140 centimeter lång. Här finns även barnkartar, som 5-10-åringar kan köra på en mindre bana i en vuxens sällskap. När du kommer till banan får du skyddsoverall och hjälm. Körtiden är åtta minuter och du kan välja att boka två omgångar om du vill åka en extra tur.

– Om man är ett gäng där det skiljer mycket i vikt mellan personerna, kan man justera fordonen så att man kör på samma villkor, säger Daniel Gahnström.

En rad av svensexor, möhippor, årsdagar och företagsevent bokar in gokart på banan under året. Fram till mitten av juni är öppettiderna begränsade, men om man är minst fem personer i gänget och vädret tillåter, håller Gotland Gokart öppet om man ringer innan och bokar en tid. På helgerna har man alltid öppet om det inte regnar, även för drop-in. Från andra hälften av juni har Gotland Gokart drop-in varje dag.

I lokalerna finns en enklare servering med hamburgare, glass och dryck.

– Gokart är en väderberoende aktivitet, så vi hoppas på en solig och varm sommar, säger Daniel Gahnström.

  • Av: Maria Molin/Gotland Just Nu
  • Publicerad 2017-06-01, 06:35

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons