Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Glitter och glamour - sprakande hyllning till stjärnorna

Glittrande paljettkjolar, Elvisimitatörer och ösig rock'n'roll. Kneippbyns krogshow hyllar några av musikhimlens stora stjärnor som gått ur tiden och bjuder även in till en show med svenska sommarklassiker.

I sann krogshowsanda spatserar artisterna mellan borden och nära intill publiken till tonerna av färgsprakande medleys som avlöser varandra i ett nonstop-marathon av musikalisk historia. Kneippbyn erbjuder två shower; Svenska kvällar - med sommarmusik av folkkära artister och en hyllningsshow till några av de stjärnor som gått ur tiden – Stars in heaven.

Artisten Bill Sundberg är tillbaka på Kneippbyn för fjärde året i rad. Tillsammans med sin ensemble som består av, Caroline Johansson Kuhmunen, Celeste Cappelen, Hilda Dahlberg, Mattias Olofsson och Sebastian Eriksson spelar han tre kvällar i veckan under hela sommaren.

– I år spelar vi live, vilket är fantastiskt kul, säger Bill.

Stars in heaven innehåller såväl klassiker som AC/DCs Highway to hell och Elvis Presleys Jailhouse Rock, som mindre kända låtar av några av de största stjärnorna som lyst upp artisthimlen.

– När vi sätter ihop en show som Stars in heaven är vi noga med att inte bara välja välkända låtar. När vi väl kör en riktig hit blir mottagandet mycket mer extatiskt än om vi bara skulle leverera hit efter hit. På så sätt laddas publiken inför ett crescendo, berättar Bill.

Blandningen av låtar bjuder på både ballader och ösiga poplåtar som får både publik och artister att jubla. Artisterna jobbar hårt för att får publiken att känna sig trygg och avslappnad.

– Naturligtvis ska det låta bra och se snyggt ut, men det får inte bli allt för pretentiöst. Att vi är tekniskt kunniga musiker står inte i fokus, utan vår förmåga att framkalla glädje hos vår publik, säger Bill Sundberg. Vi arbetar konstant för att förbättra vårt sätt att leverera showen. Glädjen och upprymdheten som vi upplever när vi uppträder ska smitta av sig på publiken. När det blir dags för musikquiz vill vi att publiken ska känna sig så trygga att de förstår att det inte är skönsång som gäller – det spelar ingen roll hur bra eller dåligt du sjunger, sjunger gör man för att det är kul! Det är det vi vill komma åt.

Under sommaren ges Stars in heaven på onsdagar, och Svenska kvällar måndagar och fredagar fram till mitten av augusti. Hyllningen till sommarmusiken i Svenska kvällar bjuder på låtar av folkkära artister som Magnus Uggla, Lena PH, Tomas Ledin och Lisa Nilsson.
 
– Vi öppnar med Håkan Hellström och Laleh. De har ju också börjat bli riktigt folkkära, Håkan är ju faktiskt något av en kulturklenod nu för tiden.

Stars in heaven är en hyllning till de stora artister och band som gått ur tiden; Prince, Amy Winehouse, Janis Joplin, Eagles, Elvis, och många därtill.

– Det är en mäktig känsla när vi spelar Eagles Hotel California som är en tekniskt avancerad låt, med tre gitarrer och flerstämmig sång. Det lutar väl lite åt det pretentiösa hållet, men väger upp bra mot resten av showen.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons