Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Pride-15-09.jpg
Regnbågsflaggan vajar över Österport.

Gift dig på Gotland Pride!

Den 15 till 19 november är det dags för Gotland Pride. I år finns det drygt 30 punkter med i programmet, alltifrån drop-in-vigsel, till filmmaraton, komma-ut-berättelser och regnbågsparty.

För femte året i rad lyfter Gotland Pride fram regnbågens alla färger med föreläsningar, seminarier, musik, fest och mycket mer som ryms i det digra programmet.

Årets festival invigs tisdagen den 15 november på Länsteatern med invigningstal, mingel och bar. Därefter blir det uppträdande av bland andra Timimie Märak, som är poet, urfolksfeminist och samisk queeraktivist.

Under onsdagen erbjuds en rad programpunkter, däribland regnbågsyoga, filmkväll och en föreläsning av Lukas Svärd, som föddes som flicka och som genomförde en könskorrigering vid 18 års ålder.

På torsdagen kan man slöjda till tonerna av David Bowie på Gotlands konstmuseum och på Almedalsbiblioteket är det berättarworkshop med komma ut-berättelser, där man både är välkommen att berätta, eller enbart lyssna.

Är du sugen på att gifta dig? Då kan du passa på när det är Gotland Pride. Det enda du behöver ta med dig, förutom din partner, är identitets- och hindersprövningshandlingar. På fredagen anordnas det vigsel i Bildstenshallen på Fornsalen och på lördagen i domkyrkan.

Under drygt nio timmar kan du kolla på film på Folkets bios filmmaraton på lördagen och mot kvällen är det dags för en färgsprakande regnbågsmässa i domkyrkan. Dessutom ordnas det en stor pride-fest med dans och mat på Joda, där ståuppkomikern Pernilla Hammargren finns på plats.

Söndagen avslutas med en utdelning av årets regnbågsbagge på Lila Shala på Södertorg och ett regnbågsparty på Suderbyn i Västerhejde.

HÄR hittar du hela programmet.
 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Gotland Pride

Gotland Pride startade som Gotlands Regnbågshelg 2012 och har sedan dess vuxit i både deltagande arrangörer och antal programpunkter.

Gotland Pride är ett nätverk av samverkansparter inom föreningsliv, företag och myndigheter på Gotland som vill lyfta hbtq-frågorna.  
 

Annons
Annons
Annons
Annons