Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Fiskargrand-1-580.jpg

Flytta till Gotland? Det här händer på inflyttarhelgen

Den 1-3 december anordnar Inflyttarbyrån en inspirationshelg för dig som vill flytta till Gotland. Deltagarna möts av ett digert program med rundturer, möten med potentiella arbetsgivare, mingel och en möjlighet att se Gotland.

Med förmånligt paketpris på resa och boende får de med gotlandsdrömmar en extra knuff att ta steget till att flytta till ön.

– Gotland är hett just nu med hög tillväxt och låg arbetslöshet och det är härligt att se hur vi med våra insatser kan matcha arbetsgivarnas efterfrågan med de kompetenser inflyttarna har, säger Sara Cederlund, projektledare på Inflyttarbyrån, Inspiration Gotland, i ett pressmeddelande.

– Ett ännu bättre betyg är att nästan hälften av de som har deltagit på dessa helger de senaste åren har valt att flytta hit inom ett år, fyller Lena Thorn i, även hon projektledare vid Inflyttarbyrån.

Inflyttarbyråns arrangemang riktar sig främst till de som är intresserade av att bo och leva på Gotland och ger en unik inblick i hur det är att leva på ön året runt.

Deltagare kan skräddarsy sin helg utifrån sina behov med hjälp av Inflyttarbyrån och välja mellan olika aktiviteter.

Man kan uppleva Visbys gator och gränder under en guidad tur och lära känna både Visbys historia och nutid, bli bjuden på en härlig utflykt på den gotländska landsbygden med buss och guide.

På första advent är det skyltsöndag i Visby, då anordnas även en Inflyttarmässa vid Stora torget. Där finns flera av öns största arbetsgivare, företag och organisationer som kan underlätta och skapa möjligheter för en flytt till Gotland.

I år kan även de som nyligen flyttat till ön följa med på rundturer och guidningar under Inspirationshelgen.

Inflyttarbyrån anordnar även under året populära ”Inflyttarkvällar”, där nya gotlänningar får möjlighet att träffas, bredda sina nätverk och genom olika presentationer, lära mer om sin hemö.

(Helgens program hittar du till höger om artikeln).

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Program under helgen:

Fredagen den 1 december:
Stadsvandring i Visby. Ett ypperligt tillfälle att få en djupare inblick i Visbys historia och nutid. Avslutning i S:t Clemens kyrkoruin med mingel, värmande dryck och litet tilltugg.

Lördagen den 2 december:
Bussutflykt på landsbygden. Bussutflykt mellan klockan 10-16. Den börjar i Visby där Region Gotlands stadsarkitekt ger en unik visning och presentation om exploatering och nybyggnadsprojekt på ön. Tillsammans med erfaren guide går resan sedan österut för en utflykt på den gotländska landsbygden. Lunch inmundigas på prisbelönta Smakrike i Ljugarn.
 
Söndagen den 3 december:
Inflyttarmässa Visby. Inflyttarmässa i Klosterlängan vid Stora Torget. Här får du möjlighet att träffa arbetsgivare och mäklare, representanter för barnomsorg, idrottsliv, skola och annat som kan bidra till att ytterligare en pusselbit gällande din flytt till ön faller på plats.

Kort om Inflyttarbyrån:
Inflyttarbyrån är en inspirationskälla för dig som vill flytta till Gotland. De lotsar, guidar och är ett stöd i flyttprocessen.

Annons
Annons
Annons
Annons