Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Wisby-strandfestival-580.jpg
Bild: Montage

Festivalen då musiken flödar i dagarna tre

För första gången någonsin arrangeras Wisby strandfestival. I hjärtat av Visby blir det fullt ös under tre hela dagar, den 12-14 juli.

Det här är ett försöksår av flera skäl. Vi ska se hur det fungerar, bland annat hur det påverkar omgivningen och flödet genom stan eftersom delar av stan stängs av, säger Erik Skagerfält, producent från Gotlandsmusiken som arrangerar Wisby strandfestival tillsammans med Wisby strand.

Han tror dock att det här är precis vad Visby behöver, en flerdagsfestival och han gläds över att i år kunna bjuda publiken på mängder med kända, kompetenta artister och ett rikt utbud av musikakter.

– Det behövde hända något i Visby. Vi tror att det här är en klockren idé, säger han entusiastiskt.

I år uppträder dragplåster som Miriam Bryant, Little Jinder, Titiyo, Stiftelsen, Petter, Pugh och Jono förutom flera andra artister.

– Miriam Bryant är en av våra riktigt stora artister, Little Jinder är en väldigt kompetent artist, Titiyo är soulartisten som kommit tillbaka och Stiftelsen är ett väl sammanspelat band. Sedan har vi Petter och ja, han är ju Petter. Jono är ett helt eget band som spelar sin egen musik där alla är uppvuxna på ön. De har en potential att bli riktigt, riktigt stora, säger Erik Skagerfält och fortsätter:

– Sedan har vi Pugh som är en oerhört vital rocksångare, som jag ser det, och som bor på ön. Gotlandsmusiken kommer spela med honom och då kan vi addera på vår orkester till hans musik vilket bara, så att säga, ger mer smör på mackan!

Under Wisby strandfestival nyttjas tre olika scener: Stora scenen som ligger nere i hamnen och där artisterna spelar in mot Almedalen, Kallisscenen och en scen inne på Wisby strands övervåning.

Dessutom upplåts en stor del av festivalområdet för Smak av Gotland med försäljning av mat och dryck. Under festivalen är området stängt för bilar.

– Som sagt, vi testar det här i år och sedan får vi ha en utvärdering och se var det landar för nästa år, men det här är en idé som kommit från flera håll. Både från oss på Gotlandsmusiken och från Wisby strand, säger Erik Skagerfält som hoppas att Wisby strandfestival definitivt har kommit för att stanna.

  • Av: Emma Härdin Gotland Just Nu
  • Publicerad 2017-07-10, 07:50

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons