Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Vecka-29-580-Foto-Simon-Mal.jpg
Bild: Simon Malmberg Duse

Fest, fest, fest vecka 29

Den inofficiella partyveckan i Visby, vecka 29, behöver kanske ingen närmare förklaring. Staden fylls med artister, festsugna tillresande och en doft av mousserande.

Lilla lugna, pittoreska Visby som i juli dignar av stockrosor längs trånga gator över kullersten. När idyllen står i högblom, söndagen innan vecka 29 inleds, är det svårt att föreställa sig att Visby under måndagen kommer fyllas av tusentals festsugna besökare som förvandlar staden till en fullkomlig partyyra.

Vecka 29 är veckan då storspelningarna avlöser varandra, några av Sveriges absolut bästa artister och producenter turas om att kränga sommar-hitsen i dj-båsen. Bland annat Robin Schulz, Sharks, Nause & Matom på Kallis, Danny Saucedo, Salvatore Ganacci, Alle Tabrizi & Lukas Ivarsson på Burmeister och så även Johnossi och Tjuvjakt på Gutekällaren, och fler därtill.

– Under V. 29 är Visby definitivt Europas partymecka, säger Tobbe Larsson, ägare till Wisby strand och Kallis.  Han berättar att det sedan tidigt 2000-tal är en väletablerad partyvecka inte bara i Sverige, utan även i hela Europa. 

– Visby är en omåttligt populär destination under vecka 29 som lockar många internationella gäster. Veckan har inofficiellt kallats för Stockholmsveckan, vilket är ganska vilseledande eftersom det är en internationellt stor vecka, då Visby är platsen att vara på. Egentligen ligger veckan för tidigt in på sommaren,  de flesta europeiska länder har semester först i augusti. Men många viker några dagar eller en hel vecka åt att besöka oss ändå.

Veckan är väl etablerad bland Europas partyelit, det beror på många olika faktorer menar Tobias Larsson, störst fördel har Visby av att juliveckan är rätt så vädersäker.

– Vädret spelar en enormt stor roll. I mitten av juli brukar Gotland bjuda på sol och då finns det inga tvivel om att vi är bäst i Europa. Att utbudet av restauranger och hotell har ökat och att de håller en suveränt bra kvalité bidrar  till helhetsupplevelsen förstås. Gästerna känner sig välkomna och omhändertagna.

Veckan växer sig större för varje år, och intresset för festerna runt om i Visby är större än någonsin.

– I år tog förköpsbiljetterna till Kallis slut redan två veckor efter släpp. Men vi sparar alltid 500 biljetter att köpa i dörren för att det ska finnas en chans till spontanbesök!

  • Av: Emma Härdin Gotland Just Nu
  • Publicerad 2017-07-12, 13:06

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons