Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Wiscon-580.jpg
Bild: Pauliina Raitaniemi

En helg med nördloppis, lajv och massor av spel

Den som gillar spel av olika slag har mycket att se fram emot helgen 20-22 oktober. Då arrangeras Gotlands spelkonvent WisCon för tredje året.

Turneringar, workshops, nördloppis, lajv och massor av prova-på-aktiviteter står på programmet när Gotlands tredje spelkonvent anordnas i Södervärnskolan i oktober. Att besöka WisCon är gratis och allt som behövs för att prova på olika spel finns att låna på plats.

"Spelhobbyn passar alla - nybörjare som veteraner, unga som gamla. På WisCon har vi ett stort urval prova-på aktiviteter där man kan testa olika spel för att se vilket man gillar bäst", skriver arrangörerna spelföreningen Östans Skuggor och Studiefrämjandet Gotland i ett pressmeddelande.

Brädspel där man skapar sin egen stenåldersby eller bygger tåglinjer i Europa, kortspel som Pokémon och My Little Pony, figurspel där man kan måla sina figurer själv för att sedan spela med dem och rollspel där vana spelledare har förberett olika äventyr är något av allt man kommer kunna prova på under helgen. Dessutom anordnas lajv, ett slags improviserad teater utan publik, där man kan man få hoppa in i någon annans liv och gestalta dem under ett par timmar.

Konventet börjar på fredag 20 oktober kl. 18:00 och avslutas på söndag 22 oktober samma tid. Hela programmet kommer så småningom att läggas ut på www.wiscon.se.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons