Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Faronatta-ga-02-580.jpg
Evert Jansson berättar spökhistorier på Engelska kyrkogården. Bild: Joel Nilsson/GA

Det här händer på Fårönatta

Lördagen den 16 september är det dags för Fårönatta - helgen då hela Fårö håller öppet med musik, mat, utställningar, loppisar, film, shopping och visningar. Helgen erbjuder allt ifrån rock'n'roll på Kuten till spökhistorier på Engelska kyrkogården.

Fårönatta har mer och mer blivit en Fårönatta-helg eftersom många företag passar på att ha öppet hela helgen. Redan på torsdagskvällen brukar husbilar och husvagnar rulla på Fåröfärjan och alla campingar är mer eller mindre fullbelagda under hela helgen, berättar Agneta Söderdahl som har hand om planeringen av Fårönatta tillsammans med föreningen Fårö Framtid.

– Det här är en riktig kultur- och folkfest där man har möjlighet att umgås och ha kul. Det är verkligen en rolig tradition som växer för varje år, slår Agneta Söderdahl fast.

Eftersom Fårönatta drar nästan lika mycket besökare till Fårö som under högsäsong kör Fåröfärjan extraturer. Dessutom går det gratisbussar runt ön på lördagen, där passagerare kan gå på och av var de vill.

Restauranger, caféer och övriga verksamheter passar på att förlänga säsongen med extraöppet och uteserveringarna på restaurangerna liknar en julinatt.

På programmet i år står flera musikuppträdanden: På Kutens bensin är det stor rock’n’rollkväll med The Troubled three, på Vinor krog uppträder Bacchi Bröder, vid Sudersand blir det blues, på Sylvis döttrar underhåller Lazy Afternoon med Bo Ahlberts och vid Nordbergs loppis finns trubadur Stefan Larsson på plats.

Dessutom är det loppis på flera håll: Nordbergs loppis, Ödehoburga och vid Fårö bygdegård är några av de ställen som du kan fynda på.

Bergmancenter och Fårö museum har öppet som vanligt, liksom flera gallerier som Lansagalleriet, Blessellska gården och Bröderna Engströms ateljé.

Den populära Fårömarschen på drygt 1,5 mil är också ett återkommande inslag i programmet, liksom skådespelaren Evert Jansson som berättar spökhistorier i mörkret vid Engelska kyrkogården.

– Det här evenemanget har vuxit så otroligt mycket, mer än vi någonsin kunde ana när vi startade det för omkring 15 år sedan. Det är som ett slags ”kultur-natta” i miniformat, berättar Agneta Söderdahl nöjt om Fårönatta.

HÄR hittar du hela programmet till Fårönatta.

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons