Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Petes 1060 Foto Maria Molin.jpg
Petes museigård i Hablingbo Bild: Maria Molin

De tar över museigården Petes

Nu kan de nya arrendatorerna till Petes museigård i Hablingbo presenteras. "Det är en underbar plats med enorm potential att ta emot många fler besökare varje år", säger de om museigården på södra Gotland.

Sommaren 2017 annonserade Gotlands Museum efter en ny arrendator till museigården Petes i Hablingbo. Urvalsprocessen har pågått under hösten och nu kan Petes nya arrendatorer presenteras: Mimmi Gibson och Tomas Lindström.

I annonsen eftersöktes en entreprenör med intresse för kultur och historia som vill utveckla och ta fram ett långsiktigt och hållbart koncept för att driva verksamhet på Petesgården.
 
– Mimmi Gibson och Tomas Lindström har precis det långsiktiga och innovativa tankesätt som vi letade efter. Jag ser fram emot ett gott samarbete och att se hur Petesgården utvecklas som besöksmål, samtidigt som gårdens unika karaktär fortsätter att tas tillvara, säger Susanne Thedéen, museichef på Gotlands Museum i ett pressmeddelande.
 
De nya arrendatorerna har många planer för Petes framöver.
 
– Läget vid havet och den stora stillheten tillsammans med nytt innehåll i visningarna, ett nytt café och intressanta kulturevenemang hoppas vi ska locka till nya trevliga möten och anledningar att komma tillbaka ofta. Nästa år vill vi också uppmärksamma att Petes firar 50 år som musiegård, berättar Mimmi Gibson.
 
Mimmi har sina rötter på Gotland och flyttade hem till ön för fyra år sedan. Hon är kommunikatör och varumärkesstrateg, men har både konstskola, barnkulturpedagogik och konstvetenskapliga studier med sig i bagaget.

Tomas är en mångsysslare som älskar Gotland, kultur och historia. Han är bland annat skådespelare och regissör inom teatern. Konst och byggnadsvård är intressen som kommer väl till pass som arrendator på Petes museigård.
 
– Det är en fantastisk möjlighet att ha fått det här förtroendet av Gotlands Museum och tillsammans med dem kunna utveckla Petesgården som besöksmål. Det är en underbar plats med enorm potential att ta emot många fler besökare varje år, säger Tomas Lindström.

LÄS MER: Petesgården - apotekaren Ada Blocks livsverk
LÄS MER om Petesgården

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons